IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mi lenne, ha a Safari új megjelenése átvenné az uralmat az egész iOS-en?

Sokan elégedetlenek az Apple böngészőjének újratervezett kinézetével, de azért akadnak szép számmal olyan felhasználók is, akiknek nagyon tetszik. Hovatovább, az is bejönne, ha más appok is alkalmaznák a Safari újító megoldását.

A Safari új dizájnja az egykezes használat javítására összpontosít, és sok más alkalmazásnak is szüksége lenne fejlesztésekre ezen a téren. Az alábbi koncepció képek dizájnját egyértelműen a Safari ihlette, és mind tartalmaz egy alsó keresősávot. 

Ez több stock alkalmazáson is alkalmazható lenne. Az Üzenetek esetében a szerkesztés gombot, amely általában a bal felső sarokban található, fel lehetne váltani a lebegő keresősávban található három pontos több ikonra. A jobb felső új üzenet gomb lefelé költözne arra a helyre, ahol a Safariban jelenleg a lapgomb ül.A „lebegő keresősáv” könnyen felváltaná az olyan alkalmazások tetejére igazított keresősávokat, amelyeknek még nincs alul lap- vagy eszköztára.

Azoknak az alkalmazásoknak, amelyeknek van alsó lap- vagy eszköztára, egy “lebegő, lapozható sávot” kínálhatnának, amely úgy működik, mint a Safari új lap gesztusa. Középen a lapok, a jobb oldalon pedig a keresés kaphatna helyet. Egy gyors koppintással vagy húzással beléphetnénk a keresési módokba. A fejlesztők egy másik funkciót is kínálhatnának a bal oldalon. A Fotók esetében ez lehetne egy megosztott feed. A zene esetében ez lehetne a profilunk.

Nem minden alkalmazásnak lesz szüksége keresőmezőre, de ettől függetlenül érdemes lehet a modernebb dizájnt használni. Ilyen például az Óra alkalmazás és annak a fülsora. Kifinomultabb, nem jeleníti meg a címkéket, és a mögötte lévő tartalom felett lebeg.

Az Apple az elérhetőségi beállítások között kínálhatna egy egyszerű kapcsolót, amely újra engedélyezi a címkéket is. Több mint egy évtized után azonban jó eséllyel a legtöbb felhasználó képes lesz azonosítani egy funkciót az egészen jól asszociálható ikonjáról is.

Ez a három új dizájn modernizálhatná az Apple összes beépített alkalmazását és a fejlesztők alkalmazásait is. Lehetővé tehetnék továbbá, hogy több kerüljön a tab sávba. A “lebegő, lehúzható sávval” összesen hat lehetőség lehetne a jelenlegi maximum öt helyett.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó