IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hogyan lehet olcsóbb a Galaxy Z Fold3 és Z Flip2?

A hónap elején már hallhattuk, hogy a Samsung 2021-es összehajtható telefoncsaládjának képviselői – a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip2 (vagy 3) – induló árának jelentős csökkentésére készül, most az is kiderült, hogyan.

Bár ez egy olyan piacon, amely már a harmadik modellkiadásnál tart, elvárható tendenciának tűnhet, a Samsung a hírek szerint a processzor- és kamerakészletek egyszerű frissítése helyett inkább funkciókat, méghozzá egyedieket ad hozzá. A pletykált kijelző alatti kamera és az S Pen támogatás egyedülálló lesz az összehajtható telefonok között, és valódi értéket ad a mezőnynek.

Hogyan sikerülhetett tehát a Samsungnak csökkenteni a Galaxy Z Fold3 kiskereskedelmi árát, tekintve, hogy olyan extra hardvereket ad hozzá, mint az S Pen? 

Nos, az egyik módja az, hogy a drága beszállítókat a láncban olyan alternatívákra cserélték, amelyek nem kevésbé tapasztaltak, de kevesebbért tudják előállítani az alkatrészt. 

Erre példa a The Elec jelentése, miszerint a Galaxy Z Fold3 és a Z Flip2 beszállítói láncába a két kínai óriás, az ATL és a BYD akkumulátorgyártók is beszálltak, és lecserélték a drágább csomagokat. Nos, a drága relatív szó, tekintve, hogy a jelentés szerint egy tipikus telefon akkumulátor 6-8 dollárba kerül, de ha tömeggyártásról van szó, akkor minden apróság számít.

Egy másik közelgő Samsung készülék, a Galaxy Buds 2 még jobban profitálhat az Amperex belépéséből, mint akkumulátor-beszállító, mivel a jelek szerint a Samsung majdnem ugyanannyit – 4-5 dollárt – kér a kis cellákért, mint a telefonokba kerülő nagyobb akkumulátorcsomagokért. 

Long story short, a Samsung okos módon optimalizálja az összecsukható és viselhető készülékek gyártási költségeit olyan funkciókkal, amelyek nem kerülnek sokba, de hozzájárulnak ennek a bimbózó piaci résnek a fejlődéséhez, és alig várjuk, hogy többet halljunk arról, hogy a Galaxy Z Fold3 és a Z Flip2 mit hoz a 2021-es összehajtható telefonok mezőnyébe.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó