IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezt tudják az új FaceTime funkciók

Amikor az új rendszerek ősszel megjelennek, a FaceTime számos új funkciót kap, köztük a dedikált portré módot, Spatial Audió támogatást és a FaceTime linkek megosztásának lehetőségét azokkal, akiknek nincs Apple készülékük.

A SharePlay egy hamarosan megjelenő funkció, amely lehetővé teszi az Apple-felhasználók számára, hogy streaming tartalmakat osszanak meg a FaceTime-hívások során iPad, iPhone, Apple TV és Mac készülékek között.

Megoszthatod majd kedvenc streaming tartalmaidat, például zenéket, filmeket és tévéműsorokat más felhasználókkal, így a különböző tartalmakat a barátaiddal és családtagjaidddal is élvezheted. Emellett megoszthatod az Apple TV+ és az Apple Music tartalmait is.

Forrás: Apple

A SharePlay “intelligens hangerő” funkcióval van felszerelve, amely automatikusan beállítja a hangot, hogy a filmek különösen hangos jeleneteiben vagy a zenei szakaszokban is hallani lehessen a hívott résztvevőket.

A hang vagy videó megosztásakor a SharePlay FaceTime-hívás minden résztvevője hozzáfér a vezérlőkhöz. A felhasználók szüneteltethetik, visszatekerhetik, előretekerhetik, vagy másik jelenetre ugorhatnak, és mindenki lejátszása szinkronizálódik.

A ShareTime segítségével lejátszási listákat is összeállíthattok közösen, és mindenki hozzáadhat dalokat a közös playlisthez.

A SharePlay lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a FaceTime-hívások során megosszák a képernyőjüket, beleértve a weboldalakat, alkalmazásokat és egyebeket. Ez különösen hasznos lehet távoli üzleti megbeszéléseken, lehetővé téve, hogy a hívás minden résztvevője ugyanazt a dokumentumot vagy alkalmazást nézze.

Forrás: Apple

A SharePlay az Üzeneteken keresztül is lehetővé teszi a felhasználók számára a csatlakozást, így mindenki együtt nézhet vagy hallgathat bármit, és még üzenetet is küldhet.

Az új Spatial Audio funkció segít abban, hogy a beszélgetés természetesebbnek tűnjön. A beszélgetés úgy fog hangzani, mintha az éppen beszélgető személy portréjából érkezne, ahogyan egy valós életben is hangzana.

A Voice Isolation (hangelszigetelés) fejlesztések segítenek a háttérzajok kiszűrésében, amelyek célja, hogy segítsenek elhagyni a háttérzajokat, például a szelet vagy a háttérbeszélgetéseket, amelyek megnehezíthetik a másik fél mondandójának meghallását.

Az új Wide Spectrum audio módot úgy tervezték, hogy több hangot rögzítsen, ami tökéletes a zenészek vagy azok számára, akik szeretnék megosztani a helyiség hangulatát, ahol éppen tartózkodnak.

Forrás: Apple

A Rácsnézet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a csoportos FaceTime-hívásokban részt vevő személyeket azonos méretű csempékben tűnjenek fel. Emellett a beszélő személy portréja körül kiemelést alkalmaz, így gyorsan felismerhető, hogy ki beszél. A rácsnézet egyszerre legfeljebb hat arcot jelenít meg.

A némítási figyelmeztetések megakadályozzák, hogy némítva beszélj – csak koppints a figyelmeztetésre, amikor felbukkan, hogy szükség esetén feloldd a hang elnémítását.

A hátlapi kamera új optikai zoomvezérlője lehetővé teszi, hogy FaceTime-hívás közben szükség szerint nagyíts, így nagyobb kontrollt biztosít a videók küldésénél.

Forrás: Apple

A Portré mód egy új funkció, amely a FaceTime-hívások során automatikusan elmossa a hátteret, így a fókusz közvetlenül rájtad lehet.

Az Apple megnyitja a FaceTime-ot a nem Apple-készülékek felhasználói előtt is. Az Apple-készülékek tulajdonosai mostantól létrehozhatnak egy webes linket, amelyet megoszthatnak a PC-t vagy androidos eszközöket használókkal is, így azok bármilyen helyről csatlakozhatnak a híváshoz. Emellett a linkeket meg lehet osztani üzenetben, e-mailben, vagy akár a Naptárban is, így mindenki tudja, mikor és hol kell találkozni.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó