IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fejlődhet az optikai képstabilizátor az iPhone 13-as szériában

A DigiTimes által megosztott jelentés szerint az iPhone-ok júliustól kezdve lekörözik az Android készülékek lengőtekercs (VCM) iránti keresletét. Ezt az alkatrészt jellemzően a kamera fókuszálási funkciójához használják, és várhatóan minden iPhone 13-as modellben megtalálható lesz.

A VCM-gyártók az év első felében főként az androidos készülékekhez készítenek alkatrészeket, de az év második félévben várhatóan majd felülmúlja a mostani volument az iPhone-os megrendelések száma. Tekintettel arra, hogy minden új iPhone-ban megtalálható lesz a szenzorváltós OIS (optikai képstabilizátor) funkció – mondták a források, hozzátéve, hogy a gyártóknak azt diktálták, hogy 30-40%-kal növeljék a kapacitást, hogy kielégítsék az iPhone-ok erős keresletét.

Egyelőre csak az iPhone 12 Pro Max alkalmazza a sensor-shift OIS technológiát. Ennek elsődleges előnye a sokkal könnyebb képérzékelő, ami segíti a precíz stabilizálást. Az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max készülékekkel ellentétben, amelyek ugyanazokkal a kamerákkal rendelkeztek, az Apple az iPhone 12 termékcsaládban megkülönbözteti a Pro kamerákat.

A DigiTimes forrásai úgy vélik, hogy az összes iPhone 13-as modell átveszi ezt a technológiát, mivel “a funkciót támogató VCM-ek iránti kereslet 3-4-szeresére fog nőni, miután az összes új iPhone beépíti a képességet” – mondták a források.

Jelenleg a közelgő iPhone 13-ról szóló pletykák szerint a modell kisebb notchot és 120 Hz-es Always-on kijelzőt kap. Az A15 Bionic processzorral kapcsolatban egyelőre nem tudni, hogy mi a helyzet, de a TrendForce egyik jelentése szerint a chip az A14 Bionic processzorhoz hasonlóan 5 nm-es eljárással készül majd. A változás az lesz, hogy az Apple egy új 5nm+ technológiát használ a teljesítmény növelése érdekében.

A közelgő iPhone 13 érkezhet 1 TB-os tárhellyel, nagyobb akkumulátorral és több színben.

Forrás: DigiTimes

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó