IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Most már minden frissítésnél vissza kell állítani az Apple Watch Series 3-akat

Az iOS 14.6 és a watchOS 7.5 frissítéseket követően az Apple Watch Series 3 tulajdonosok, akik frissítik készüléküket a watchOS új verziójára, a frissítési folyamat során a tárhelyhiány miatt arra kényszerülnek, hogy az Apple Watchot leválasszák és újra párosítsák az iPhone-hoz.

Az Apple Watch Series 3 sima változata csak 8 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami korlátozza a szoftverfrissítésekhez rendelkezésre álló tárhelyet, és az Apple megoldása erre a problémára az, hogy minden frissítéskor törölni kell az Apple Watch Series 3-at, és újrakezdeni biztonsági mentésből. 

Forrás: MacRumors

Ahogy a 9to5Mac rámutat, az iOS 14.6 frissítés előtt az Apple Watch Series 3 tulajdonosok, akik megpróbálták telepíteni a watchOS új verzióit, folyamatosan abba a problémába ütköztek, hogy nem volt elég tárhelyük az új szoftverek letöltéséhez és telepítéséhez.

Ahelyett, hogy a felhasználóknak törölniük kellene az alkalmazásokat és tartalmat az Apple Watch-ukról, az iOS 14.6 arra kéri a felhasználókat, hogy a párosítás törlésének és újbóli párosítás extra lépésén menjenek keresztül. 

“A watchOS-frissítés telepítéséhez szüntesse meg az Apple Watch párosítását, majd párosítsa újra az Apple Watch alkalmazásban az iPhone-on.” – olvasható az Apple Watch Series 3 tulajdonosok által kapott értesítésben. A felugró ablak az alábbi tweeten is jó látható, igaz portugál nyelven.

Érdemes megjegyezni, hogy a frissítést megelőzően az Apple valóban javasolta a párosítás törlését és újbóli párosítást a problémákkal küzdő Apple Watch Series 3 tulajdonosoknak, de most úgy tűnik, hogy ez már a telepítési folyamat része lesz.

Tekintettel az Apple Watch Series 3 korára, a korlátozott tárhelyre és az új szoftver telepítéséhez szükséges extra lépésre, valószínű, hogy az Apple az Apple Watch Series 3 (és támogatásának) megszüntetését tervezi, valószínűleg az új Apple Watch modellek későbbi, idei megjelenésekor. 

Az Apple jelenleg még mindig árulja, mint olcsó opciót, de nem javasoljuk a megvásárlását egy Series 6 vagy egy Apple Watch SE helyett, amelyek mindkettő sokkal újabb technológiával rendelkezik.

Forrás: MacRumors

Borítóké: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó