IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Felbukkant a horizonton egy új iPad Pro, iMac és Apple TV távirányító is

Egyre jobban érik az a bemutató…

A jövő hónapban megjelenő új iPad Pro híre nyomán most felbukkkant egy új „A14X” chip az iOS 14.5 béta kódjában.

Minden Apple chiphez tartozik egy kódnév, és az iOS 14.5 bétája pedig tartalmaz egy GPU-ra való hivatkozást a „13G” nevű chipről, melyet egyetlen jelenleg elérhető iOS eszköz sem használ. A korábbi chip-elnevezési sémák szerint a 13G az A14X SoC, az A14 Bionic chip egyik változatának fedőneve lehet.

Tovább vájkálva az is kiderült, hogy az A14X a T8103-ra épül, amely az első Apple Siliconos Macekben használt M1 chip kódneve. Ez alátámasztja a Bloomberg nemrégiben érkezett információit, amely szerint a következő generációs iPad Pro „frissített processzorral rendelkezik, mely megegyezik a gyorsabb M1 chippel”.

Forrás: 9to5Mac

Mivel a pletykák azt sugallják, hogy 2021 első felében az egyetlen új iOS-eszköz a következő generációs iPad Pro lesz, nehéz elképzelni, hogy a frissen felbukkant A14X chip egy másik készülékkel érkezne – legalábbis egyelőre. A 9to5Mac azt is megtudta, hogy az új iPadek kódnevei: J517, J518, J522 és J523.

Az a tény, hogy ezeket a hivatkozásokat az iOS 14.5-ben találták meg, arra is utal, hogy hamarosan megjelenik a következő generációs iPad Pro. Továbbá az Apple 2021. március 2-a óta nem adott ki új Xcode béta verziót, amit a vállalat akkor szokott tenni, amikor olyan új hardvert készít elő, amelynek titokban kell maradnia a hivatalos bejelentésig.

A legutóbbi pletykák alapján az Apple „már áprilisban” bejelentheti az új iPad Pro modelleket Thunderbolt porttal, jobb kamerával és Mini-LED kijelzővel a 12,9”-es modellben.

És hogy ne csak az iOS bétája árulkodjon, becsatlakozott a Big Sur bétaverziója is. 

Forrás: MacRumors

A 9to5Mac szerint két új iMac modellre hivatkozik a macOS Big Sur 11.3 ötödik bétája, amelyeket “iMac21,1” és “iMac21,2” néven azonosítanak. Az új Macek a J456 és a J457 kódneveket használhatják, melyekről először a Bloomberg számolt be az év elején.

Azt még nem tudjuk, hogy az Apple mikor frissíti az ‌iMac felhozatalát, de a 21,5 és 27”-es ‌iMac‌ modellek új verziói már úton lehetnek. A pletykák szerint az új iMacek a Pro Display XDR-hoz hasonló kialakításúak lesznek, csak keretük lehet vékonyabb.

És végül a tvOS is tartogatott meglepetéseket.

Nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat egy új Apple TV távirányítón dolgozik, amely elhagyja a Siri megnevezést. Legalábbis ezt mondja a tvOS 14.5 béta verziójában felfedezett kód.

Steve Moser, a MacRumors közreműködője és fejlesztője szerint van egy kis változás, amely jelezheti az Apple set-top box távirányítójának frissítését. Pontosabban, az Apple eltávolította a Siri Remote elnevezést, és az egész operációs rendszerben Apple TV Remote-ra cserélte azt.

Továbbá megemlítésre került egy 3. generációs Apple TV távirányító is, mely Moser szerint hivatkozhat akár az Apple TV 4K-val szállított távirányítóra, akár egy jövőbeli egyelőre még ki nem adott változatra.

A hírek szerint a vállalat egy új generációs, 6-os Apple TV-n dolgozik, megújult távirányítóval és egyéb frissítésekkel. Az eszköz új chipkészletet is tartalmazhat, nagyobb hangsúlyt fektetve ez által a játékra.

Forrás: 9to5MacMacRumorsAppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó