IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Saját játékkonzol fejlesztésén dolgozik a Qualcomm

Ami a Nintendo Switchhez fog hasonlítani, és minden bizonnyal a legújabb Androidot futtatja majd.

Az Androidos okostelefonok hardverei egyre erősebbek, a kifejezetten gamereknek szánt készülékek pedig néhány esetben nagyobb játékélményt nyújtanak, mint egyes laptopok. Jó példa erre az ASUS ROG Phone 5 a maga szerény 18 GB RAM-jával.

Az Android Police értesülései szerint a Qualcomm a fentieken felbuzdulva úgy döntött, hogy egy kifejezetten játékra szánt eszköz fejlesztésébe kezd, amelyen a legújabb Android rendszer fut majd. A külsejét tekintve olyan lesz, mint egy testesebb okostelefon, melynek processzora magasabb órajelen működik, emiatt pedig a hűtésre is nagyobb figyelmet fektetnek. Konkrét specifikációkról egyelőre nem szivárogtak ki információk.

Exclusive: Qualcomm is planning an Android-powered Nintendo Switch knockoff
Forrás: Android Police

A Nintendo Switchhez hasonlóan két leválasztható kontrollert kap majd a Qualcomm konzolja is, melyeket egy ezidáig ismeretlen “prémium beszállító” fog gyártani. 6000 mAh-s aksi gondoskodik majd arról, hogy ne kelljen idejekorán megszakítani a sessiont, és természetesen támogatni fogja a gyorstöltés funkciót is.

Az amerikaik állítólag nem fognak spórolni a csatlakozási lehetőségekkel, így támogatja majd az 5G technológiát is, mert terveik szerint a mobilszolgátatókon keresztüli értékesítés fontos tényező lesz a termék esetében. A piacra dobás 2022. első negyedévére várható, így minden bizonnyal a legújabb, 12-es Androidot kapja majd, melynek az előzetesen kiadott fejlesztői változatában több jel is utal arra, hogy komolyan ráfeküdtek a játékélmény fokozására.

A konzol ára nagyjából 300 dollár környékére várható, ami szintén azt jelzi, hogy a Switch közvetlen konkurenciája kíván lenni a piacon. Hab lehet a tortán, hogy egy saját gaming portál létrehozásán is gondolkodnak, ami hasonlítana az Epic Gaming Store-hoz, csak persze Androidra optimalizálva.

Szerettünk volna néhány képpel is feldobni a cikkünket, de sajnos nincsenek.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung beharangozta az Android 12 Beta érkezését, majd törölte a posztot

Foltin

A Google Drive-nál már működik az Android 12 animálása

Anikó

A Samsung Galaxy S21 FE is a chiphiány áldozatává válik?

Foltin