IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Felpuffadnak a Google Pixel 3 és 4 akkumulátorai

A Google Pixelt is utolérte a klasszikus probléma: a régebbi modellek egy idő után felpuffadnak. A kijelző vagy a hátlap nyomódik fel a keresőóriás mobiljain.

Megmondom őszintén, hiába vagyok iPhone tulajdonos, én nagyon boldog lennék, ha a Google készítene felsőkategóriás, prémium telefonokat is, mert számomra a jelenlegi Pixeleknek kicsit „gagyi” beütése van. És egy olyan nagy cégnél, mint Google abszolút meglenne a lehetőség ilyen modelleket gyártani, de valahogy úgy tűnik nekem, hogy nem érdekli őket a mobiltelefon-piac és arra jók a Pixelek, hogy tesztelhessék rajtuk első körben az új rendszereket és frissítéseket.

Ezt az is alátámasztja, hogy minőségproblémák miatt elkezdtek a régebbi Pixel modellek púposodni. Először csak a Pixel 3 és 4 tulajdonosok kezdtek el panaszkodni a jelenségre, majd csatlakoztak hozzájuk a nagyobb aksis Pixel 3 XL modellek gazdái is.

A jelenséggel május óta van tele a Google Support Forum, de a Redditen is szép számmal érkeznek a panaszok arra, hogy vagy a hátlap, vagy az előlap felnyomódott a felpúposodott aksi miatt.

A probléma ráadásul nem is azonnal jelent meg, a felhasználók arra panaszkodtak, hogy egyszer csak azt vették észre, hogy nem működik a vezeték nélküli töltés, meg hogy mintha vastagabb és melegebb lenne a telefon a tokban.

Egy terhes Pixel – Forrás: Reddit

Az egyik Reddit posztolóval érdekes dolog történt, ugyanis egy Pixel 4 XL-t vitt vissza az amerikai Verizon szolgáltatóhoz, de mivel egy évvel a modell megjelenése után több eszközt nem kaptak a Google-től, egy Samsung Galaxy S10+-ra cserélték neki a púpos készüléket.

A felhasználók azt sejtik, hogy a Google már egy ideje tudott a problémáról, hogy az aksik hajlandóak terhespocakot növeszteni, ezért nem is folytatták a Pixel 4 szériát.

Az amerikaiak azonban jól kezelik a problémát, ugyanis még ha le is járt már a garancia a telefonra, ha egyenesen hozzájuk viszed be a készüléked, nagy eséllyel kapsz egy felújított modellt teljesen ingyen. Viszont érdekes, hogy ezt egyszer játszhatod el velük, ha már kaptál cserekészüléket akkor többet nem számíthatsz tőlük garancián kívüli cserére.

Te tapasztaltál már valaha púposodást?

Forrás és borítókép: Phonearena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó