IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mit tegyél, ha nem aktiválódik az iMessage

Az iMessage az Apple-termékek egyik legjobb funkciója: a natív, tökéletesen működő, ingyenes üzenetküldő alkalmazás. Amikor egy új telefont állítasz csatasorba vagy egy meglévőt reseteltél, előfordulhat, hogy gondok adódnak az aktiválás során. Ezt kell tenned, hogy megoldd a problémát.

Először is kezdjük az alapokkal.

  • Mindenekelőtt szükséged lesz működő internetkapcsolatra. Az mindegy, hogy ez mobilnetet, vagy Wi-Fit takar, a lényeg, hogy működjön.
  • Fontos, hogy a megfelelő időzónára legyen állítva a telefonod. Ez általában automatikusan rendben szokott lenni, de ha gondok adódtak az aktiválással, akkor nem árt egy ellenőrzés: Beállítások > Általános > Dátum és idő
  • Ezután látogass el a Beállítások > Üzenetek menüpontba. Ha nincs bekapcsolva az iMessage szolgáltatás, értelemszerűen kapcsold be. Azonban, ha be van, és nem működik, akkor kapcsold ki. Ugyanezen lépéseket tedd meg a FaceTime-mal is a Beállítások > FaceTime menüpontban.
  • Indítsd újra a készüléked.
  • A megadott menüpontokban kapcsold vissza mindkét szolgáltatást.

A legtöbb esetben az Apple ezután gyakorlatilag azonnal aktiválja majd a szolgáltatást, és lehetőleg minden megy majd hiba nélkül. Hivatalosan azonban akár 24 óráig is eltarthat az aktiváció, így ha nem lendül egyből működésbe az iMessage, várd ki türelemmel a megadott időtartamot.

Ha 24 óra elteltével sem sikerült működésre bírni az üzenetküldő-szolgáltatást, akkor egy fokkal radikálisabb lépésekre kell vetemedned: csinálj egy visszaállítást a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítás menüpontban. Ez a lépés, bár adatvesztéssel nem jár, minden tárolt Wi-Fi jelszavadat törli, így azokat újra be kell majd írnod.

Ha ez sem segített, akkor nincs jobb ötletünk, vedd fel a kapcsolatot az Apple Supporttal.

Ha esetleg meg szeretnéd szüntetni az iMessage regisztrációdat, mert mondjuk nem Apple készülékre váltottál, és nem kapod meg az iPhone-osok SMS-eit (mert a többi iPhone még mindig azt hiszi, hogy iPhone tulaj vagy), akkor hajtsd végre a hivatalos oldalon megadott lépéseket.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó