IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Find My Device Network hálózatot hozhat létre a Google

A Google az Apple-höz hasonló, Android-telefonokból álló tömeges hálózatot hozhat létre, amely segíthet megtalálni az elveszett vagy ellopott készülékeket.

Az Apple Find My Networkje talán a legerősebb hálózat, mely segít megtalálni az elveszett vagy ellopott iPhoneokat, iPadeket, Apple Watchokat és más Apple-termékeket. Még egy offline állapotban lévő készülék nyomkövetésében is segíthet az elveszett készülék közelében lévő több millió másik Apple-eszköz. Most úgy tűnik, hogy a Google is átveszi az Apple példáját, és létrehozza saját Find My Device Network névre hallgató hálózatát.

<string name="mdm_find_device_network_description">Allows your phone to help locate your and other people’s devices.</string>
<string name="mdm_find_device_network_title">Find My Device network</string>

Az XDA Developers munkatársai megfejtették a Google Play Services legújabb, béta-csatornában megjelent verziójának néhány karakterláncát. A karakterláncok egyértelműen leírják a “Find My Device Network” szolgáltatást, amely “lehetővé teszi, hogy a telefon segítsen megtalálni a saját és mások eszközeit”.

Az Android-felhasználók számára már elérhető a Play Store-ban a Find My Device nevű alkalmazás. Ez azonban csak olyan eszközöket képes megtalálni, amelyek be vannak jelentkezve a felhasználó Google-fiókjába. A “Find My Device Network” segítségével ideális esetben más Android-felhasználóknak is segíthetne megtalálni a telefonjukat, és fordítva.

A Google nemrég jelentette be, hogy világszerte több mint hárommilliárd eszközön fut Android. Mondanom sem kell, hogy azok az androidos telefonhasználók, akiknek a készülékén Google Play Services fut, profitálnának a legtöbbet a vállalat állítólagos Find My Device Networkjéből.

Egyelőre nem tudni, hogy ez csak az Android 12 funkciója lesz-e, vagy széles körben, minden Android telefonra kiterjesztik. Bár ez utóbbinak lenne a legtöbb értelme. Idővel meglátjuk…

Borítókép: Android Authority

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Új Zárolási mód érkezését jelentette be az Apple

Anikó