IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fülhallgató ÉS töltő nélkül érkezik az iPhone 12?

Úgy néz ki, tovább karcsúsodhatnak az új iPhone-ok. Most azonban nem a készülékek dimenzióiról van szó, hanem az egész csomagolásról. Azt már korábban is szellőztették, hogy többé nem kerül vezetékes Earbuds a dobozba, most viszont úgy tűnik, a hálózati adapter is eltűnik.

Ming-Chi Kuo információ szerint a vállalat nagyon szeretné az iPhone 12-es széria árait közel tartani a 11-es készülékek árazásához, ezért az 5G komponensek költségét azzal hoznák be, hogy a kiegészítőket helyből dobnák a dobozból. Ezzel ráadásul a szállítási költséggel is tudnának logisztikázni. Kisebb csomagolás = nagyobb szállítási volumen ugyanakkora helyen, és még a környezetet is kímélik.

Arról nem szólt egyelőre a fáma, hogy mi van a Lightning kábellel, kikerül vagy bennmarad. De az Apple Watch-okat már rég óta csak a mágneses végű töltőkábellel szállítják és az AirPodsokhoz sem jár külön töltőfej, csak az USB/USB-C-s Lightning kábel.

Korábban már volt szó arról is, hogy 18W-os USB-C hálózati adaptert egy 20W-os társa váltja. Ennek továbbra sincs technikai akadálya, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy ha cserélik is a töltőfejet, akkor is csak a dobozon kívül. A jelenleg legtöbb ember otthonában megtalálható 5W-os töltő pedig már a múlté lesz hamarosan.

Ami viszont sokkal pozitívabb hír: Kuo szerint jön idén egy új 10,8”-es iPad valamikor az év vége felé, illetve egy új iPad mini 8,5”-es kijelzővel 2021 első felében. Hozzájuk viszont még járhat a töltőfej.

Forrás: DigitalTrends

Egyik oldalról teljesen megértem az Apple álláspontját. Azoknál a felhasználóknál, akik rendszeresen cserélgetik készülékeiket, igen nagy mennyiségben halmozódhatnak fel Earpods fülesek és töltőfejek. Amikor korábban írtunk a témáról, ott is az volt a legtöbb visszajelzésetek, hogy nem baj, ha bukik a füles, addig, amíg ez lejjebb viszi vagy alacsonyabban tartja a készülék árát. Azonban akkor még nem volt szó a töltőről is.

A másik oldalról viszont a 18W-os USB-C-s hálózati adaptert jelenleg 11 990 Ft-ért, míg a Lightningos EarPods fülhallgatót 9990 Ft-ért dobhatod helyből az iPhone mellé a kosárba. 21 980 Ft extránál tartunk.

És akkor a kábelről még nem is beszéltünk: a hozzá passzoló sima 1 méteres USB C – Lightning kábelt 6990 Ft-ért vásárolhatod meg, ha éppen nincs otthon megfelelő kábeled az új töltőfejhez vagy USB C – USB átalakítód, amit szintén 6 990 Ft-ért vesztegetnek. Egyből 28 970 Ft-ra ugrik az összeg.

Nyilván ez a legrosszabb forgatókönyv. Simán lehet, hogy megrántod a vállad, és felpattintod otthon a fiókból a 10. bontatlan kábelt vagy töltőfejet. De elsőkörös iPhone-vásárlóknak mindenképpen extra kiadást jelenthet az extra vásárlás, ami így ráadásul nem lenne túl felhasználóbarát.

Te hogy vélekedsz a töltő elhagyásáról?

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó