IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fullos lett az Oppo Watch, de elszaladtak az árazással

TÉNYLEG nagyon hajaz az almás nagytestvérére, de sajnos árban is.

Pénteken jelentette be az Oppo, hogy nemsokára elérhetővé teszi a világpiac számára is az óráját, amit Kínában már lehet kapni, de például az Egyesült Királyságba csak ősszel érkezik.

A GSMArena azonban tesztelt egy készüléket, és igazán meg vannak vele elégedve. Azt ők is belátják, hogy nagyon durván Apple koppintás az egész dizájnügyileg, de ahhoz képest, hogy ez a kínai gyártó első okosórája, nagyon jó dolgot hoztak össze.

A nagyobb modell férfikézen jól fest!

Az órán Android 8.1 fut, de a kínai változathoz képest a nemzetközi verzióban van egy-két módosítás, például az utóbbin Snapdragon 3100 Wear platform működik, a kínain pedig 2500 Wear, ami az alacsony akkumulátorfelhasználáshoz nagyon hasznos mindkét modell esetében.

A kijelzője 46 mm, ami nagyobb, mint a legméretesebb, Apple Watch Series 5 , és ugyanolyan lekerekített szögletes dizájnal rendelkezik, szemben a mostanság divatos kör alakú digitális kijelzővel. Az óra kerete 6000-es alumínium ötvözet, amiben az alumíniumot magnéziummal és szilíciummal keverik, a hátulja műanyag és a dóm, ahol a pulzusmérő is pihen a 46 mm-es modellen kerámia, a 41 mm-es modellen pedig műanyag.

Kerámia dóm a nagyobb modellen.

Két gombot is kapott az oldalára, pont mint az Apple Watch. Az egyik a home/app előhívó, a másik pedig egy programozható shortcut gomb. A minihangszórója a bal oldalon van, a mikrofon pedig a jobb oldalon a két gomb között.

Gombok, hangszóró és mikrofon.

Az óra AMOLED kijelzőt kapott, ami gyönyörűen fest rajta. 1,91 inches és 72,8%-os kijelző-test aránnyal, valamint 326 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik. Szoftveresen elég fura a koncepció, ugyanis egy Android Wear OS fut egy teljesen Apple Watch-nak kinéző eszközön.

Ugyanolyan könnyen használható aktivitásmérőnek, mint a társai, van benne lépésszámláló, pulzusmérő, edzéskövető, alvásfigyelő és a napi mozgást is figyeli. Lehet rá új watch face-eket is rakni és a galériánkból is beállíthatunk rá képet.

Éppen amilyen szettben vagyunk, olyan face-t állíthatunk rá!

Power Saving módban elvileg 21 napot bír az aksija, de ha teljesen kihasználjuk a rendszer adta lehetőségeket, akkor 36 órán belül lemerül. Viszont jó hamar feltölt, a 46 mm-es órának 15 perc alatt majdnem félig lesz az aksija, a teljes töltéshez pedig 75 perc kell.

Félig van negyed óra alatt.

Az Oppo Watch egy nagyon izgalmas újításnak tűnik azoknak, akiknek nagyon tetszik az Apple Watch dizájn, de androidos telefonjuk van. Az ára más kérdés, azért én személy szerint azt hittem olcsóbb lesz. Elvileg az eddig hozzánk legközelebbi Egyesült Királyságban 229 fontra lesz árazva a 41 mm, és 369 fontra a 46 mm. Azért az utóbbi már 141 ezer forint és azon még nincs rajta az áfa, meg az átváltás, meg az árfolyamkockázat. Ennyiért konkrétan meg tudom venni az Apple Series 5-öt is…

Te vennél Oppo Watchot, vagy ennyiért te is inkább egy másik gyártótól vásárolnál okosórát?

Forrás: GSMArena
Borító: Gadgets360

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó