IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett Chrome-ba is az AirDrop féle Nearby Share

Nemrég közöltük és végigvettük, hogy a Google Play-szolgáltatás béta teszt programjába hogyan kell feliratkozni és ha szerencsénk van bekerülhetünk a limitált emberek közé, akik kipróbálhatják a Nearby Share-t, vagyis a Közeli megosztás funkciót. Illetve átvettük annak használatát.

Azonban előbb lesd meg a korábbi tippet, és ha megvan, most már ezt is végig követheted velünk! Ha sajnos nem kaptad meg a Közeli megosztás funkciót, ne csüggedj a szeptemberi Android 11-es frissítéssel mindenkinek elérhető lesz majd az új megosztási lehetőség!

Szerencsénkre, most már nem csak telefonunkon elérhető ez a funkció, hanem Google Chrome-ból is. Ahogyan az AirDropnál is könnyedén tudunk fájlokat küldeni számítógép, tablet és telefon között, így most valami hasonló van készülőben a Google háza táján is.

Szerintetek lesz valaha olyan jó a Nearby Share mint az AirDrop? Forrás 9to5google

Amit most ti is kipróbálhattok pár egyszerű beállítás árán! Csak annyi kell, hogy részesei legyünk a Play-szolgáltatás béta tesztjének és meg is kaptuk a Közeli megosztás funkciót illetve rendelkeznünk kell Windowsos gépünkön a Google Chrome Bétával. Ha szerencsés voltál és mind sikerült, akkor nem is várjunk tovább, állítsuk is be! Aztán lehet osztogatni a cuccokat megállás nélkül gépünk és telefonunk között. Na de akkor mit is kell beállíttatni?

Előszőr is indítsd el a Google Chrome Béta (sajnos hivatalos megjelenésig csak a béta verzióban működik) változatát majd az URL mezőbe írd be a chrome://flags parancssort, ami majd előhoz egy nagyon hosszú listát, de pánikra semmi ok! Csak írd be a keresőbe, hogy “Nearby” és voilà meg is jelent a “Nearby Share” lehetőség. Csak ki kell választani az “Enable” opciót vagyis engedélyezned kell az új funkciót. A nehéz részével meg már kész is vagy! Nem volt ez annyira bonyolult, ugye?

Csak keressünk rá a “Nearby Share”-re majd válaszuk ki az “Enable” vagyis engedélyezés lehetőséget, az új funkcióért.

Ezután csak az előző parancssort kicserélned chrome://nearby -ra és már is szemünk elé tárja a Google Chrome Béta a kezdetleges Közeli megosztás kezelőfelületét. Itt már csak a kívánt fájljaidat kell kiválasztani, illetve ha több erre alkalmas készülék van a közvetlen közelben, akkor csak ki kell választanod melyikre is akarod küldeni a dolgaidat, és már kész is! A Nearby Share vagyis Közeli megosztás már szuperál is!

Természetesen ezek a funkciók majd idővel minden elektronikai eszközön, amin van Google Chrome, támogatva lesznek. Legyen az Mac, Linux vagy Chrome OS szoftverrel ellátott készülék. Csak azt ne feledd, hogy közel kell lennie egymáshoz a két készülékednek, ugyanazon a Wi-Fi kapcsolaton legyenek illetve mindkettőnek Bluetooth alkalmas kütyünek kell lennie.

Majd a chrome://nearby  parancssort beírva az URL mezőbe, megjelenik a kezdetleges kezelőfelület.

 

Borító: androidcommunity
Forrás: androidcentral

Te már használod esetleg most már használni fogod a Közeli megosztás funkciót vagy vársz míg annyira kiforrott lesz mint az AirDrop?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó