IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

[Frissítve] Galaxy Z Fold2 – mindenki hajoljon meg!

A Samsung egyértelműen a hajtogatható telefonokban látja a jövőt. A Fold közepesen csúfos bukása után az utód igyekszik minden egyes kis hibát kijavítani.

Kezdjük is a kijelzővel, ami az előd leggyengébb pontja volt. A különböző flexibilis rétegeket ötvöző borítást idén egy kicsit továbbfejlesztették, Ultra Thin Glass néven kerül a készülékbe. Szebb is lesz, jobb is lesz és remélhetőleg tovább is bírja majd a hajtogatást.

A könyv formán kinyitható, vertiálisan meghajtható készülék mindenhogy kicsit nagyobbat villant elődjénél. A külső kijelző mérete 4,6”-ről 6,2”-re nőtt, míg széthajtogatott formában, belül már egy 7,6”-es kijelző terül el a 7,3”-es helyett. Belül Dynamic AMOLED 2X technológia hasít 120 Hz-es képernyőfrissítési rátával. Kívül „csak” egy Super AMOLED kapott helyet, itt viszont meg kell elégedni a 60 Hz-es frissítéssel.

Mielőtt beljebb kúsznánk, a motorháztető alá, érdemes elidőzni egy kicsit a hajtásnál. A Samsung ígéretéhez méltóan teljes egészében áttervezte a zsanérokat, amik a készülék lapjainak nyitásáért és csukásáért felelősek. Egy igen erősen igénybevett alkatrészről beszélünk, ami folyamatos feszültségnek van kitéve. Remélhetőleg nem fog vészes gyorsasággal lepattogni a műanyag és használhatatlanra törni az egész nyitó rendszer.

Ráadásul a gyártó még szűkítette is a mozgó alkatrészek közti teret. Azzal pedig nem elégedtek meg, hogy van az A – nyitott és B – csukott állapot. Az új Flex Mode-nak köszönhetően már A és B közt félúton – vagy gyakorlatilag bárhol – megállíthatod a kijelzőt. Ezzel egy rakás új felhasználási módot adtak a szétnyitható készüléknek.

Sőt, a hajtásokba kis „seprűcskék” is kerültek. Teljesen jogos az ötlet. Hiszen az ember nem tudja mindig teljesen kosz és piszokmentes közegben tartani készülékét. Ha pedig porszem kerül a gépezetbe… vagy egy kis zsebkosz, ha végzetes károkat nem is okoz, hosszú távon biztos nincs jótékony hatása a zsanérokra és hajtásra.

Ha kicsit mélyebbre ásunk az új Foldban, a motorháztető alatt a Qualcomm Snapdragon 865 Plus processzora szolgáltatja az agyat és feltételezhetően majd az 5G képességet is. Itt történt egy generációváltás a Fold Snapdargon 855-jéhez képest. Memória tekintetében viszont minden változatlan, 12 GB RAM-ot kell beosztani és a legnagyobb tárhely opció továbbra is az 512 GB, viszont most úgy tűnik lesz microSD kártyás bővítési lehetőség.

Kamera tekintetében is megindult a fejlődés, a belső és a coveren elhelyezett kamera 10 MP-es, míg a hátsó hármas kamerarendszerben egy 108 MP-es elsődleges, egy 12 MP-es ultraszéles és 12 MP-es telefotó lencse kapott helyet.

Mindez szép és jó, ha szeptemberig meg nem változik… Ugyanis akkorra ígért a gyártó pontosabb információkat a felhozatal ezen ágáról. Az pedig, hogy mikor kerülhet a polcokra a készülék, igazi talány. Remélem addig érkezik róluk több és pontosabb információ, mert jelenleg elég nagy a kavarodás a témában.

Frissítés

Most már összehasonlítva az előző szériával, még inkább szembetűnnek a fontos és nagyszerű változtatások!

Végre hallgattak a felhasználókra és drasztikusan megnövelték az előlapi kijelzőt!
Végre nincs az a szörnyű notch, és sokkal kecsesebben simul a két oldal egymáshoz összecsukott állapotban! Forrás: Sammobile

Nekem már az előző szériás Fold is nagyon tetszett, de ez… Kicsit szerelmes lettem…

Ádám

Az viszont biztos, hogy a vállalat letette egy új éra alapköveit, de vajon tényleg mindenkinek hajtogatható telefonokat kell innentől gyártani?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó