IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hajtogathatós telefont készül piacra dobni a Google is

Jövő év végén érkezhet a Pixel Fold.

A Google úgy tűnik, hogy nem akar lemaradni a mostanában divatos összehajtható telefonok piacán, és egy kiszivárgott dokumentum szerint jövő év végére ki is fogják adni az egyelőre Passport kódnéven futó fold verziót a Pixelből.

A Google múlt májusban beszélt arról, hogy elképzelhetőnek tartják, hogy ők is csinálnak egy hajtogatható telefont, azonban szerintük nem ez a legfontosabb újítás a piacon és a felhasználók számára sem annyira keresett még ez a megoldás. Azt elárulták már akkor is, hogy készítik már a technológiát hozzá, de biztosan nem a közeljövőben fog ez a koncepció megvalósulni. A kiszivárgott információ alapján azonban jövő év végére már kész lesz az első, ilyen technológiát képviselő telefonjuk.

Az első gyártó, aki meglépte az újítást a Samsung volt, akik 2019-ben készítették el a Galaxy Foldot, ami nem aratott osztatlan sikert. A felhasználók nagyon kiborultak, amikor pár nap használat után a zsanérok eltörtek, vagy a kijelző felpúposodott és pixelhibák is megjelentek. A Samsung megpróbált egy másik kialakítást is a Galaxy Z Flippel, ami simán csak átlagos méretű volt és félbe lehetett hajtani, hogy kisebb helyet foglaljon a zsebekben. Viszont a koreaiaknak sajnos ezzel sem sikerült túl nagy sikert aratnia a piacon, mert a Galaxy Z Flip sem volt éppen hibátlan.

Érdemes lenne várni pár évet, amíg kiforr a rendszer – Forrás: Medium

A Huawei is elkészítette a saját verzióját múlt szeptemberben, de pontosan ugyanazokkal a problémákkal szembesültek a felhasználói, mint a Samsungok esetében. Az Apple esetében még nem tudjuk hivatalosan, hogy készül-e hajtogatható iPhone, ugyanis csak pletykák jelentek eddig meg róla, és csak két külön kijelzőről van szó, amit egy zsanér tart majd egyben.

Téged lázba hoznak az összehajtható telefonok, vagy egy teljesen feleslegesnek tartod?

Forrás: MacRumours
Borító: HipToro

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó