IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Gurman: idén több őszi bemutatóra is sor kerülhet

Az Apple idén ősszel több eseményt is tervez, amelyeken együttesen új iPhone-ok, Apple Watchok, frissített AirPods, megújult iPad mini és újratervezett MacBook Pro bemutatására készülnek – írja Mark Gurman, a Bloomberg elismert újságírója.

A legújabb heti Power On hírlevelében Gurman azt írja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az Apple idén ősszel is több eseményt tart majd, az első valószínűleg szeptemberben lesz az iPhone 13-as széria bemutatására. Tavaly a globális egészségügyi válság és a gyártási korlátok miatt csak októberben jelentették be az iPhone 12 termékcsaládot. A 2020-as szeptemberi eseményen az új iPhone-ok helyett inkább az új Apple Watchokat, iPadeket és szolgáltatásokat mutatták be.

Idén több jelentés szerint az Apple várhatóan visszatér a régi kerékvágásba, miszerint szeptemberben jelenti be a zászlóshajó éves iPhone-frissítést. A mai hírlevélben Gurman megismételte a múlt hét eleji beszámolóját, és az iPhone 13-ra vonatkozó várakozások szerint a professzionális felhasználókra összpontosító kamera frissítéseket, fejlettebb kijelzőt és kisebb notchot tartalmaz majd.

Forrás: MacRumors

Az új iPhone-ok mellett Gurman szerint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Apple várhatóan piacra dobja a harmadik generációs, frissített dizájnnal rendelkező AirPodsot, egy frissített iPad minit nagyobb kijelzővel, vékonyabb kávával és jobb teljesítménnyel, valamint az Apple Watch Series 7-et laposabb és jobb kijelzőkkel, valamint nagyobb teljesítménnyel.

Ami a várva várt, mini-LED kijelzővel, frissített dizájnnal és az M1X Apple Silicon chippel ellátott MacBook Prókat illeti, Gurman szerint ezek akkorra lesznek elérhetőek, amikor a jelenlegi 16 hüvelykes, Intel által hajtott MacBook Pro már a második évfordulóját ünnepli. A 16 hüvelykes MacBook Pro legutóbb 2019 novemberében frissült.

Forrás: MacRumors

Én 2019-ben vettem a MacBook Prómat, és még mindig a legújabb modell. E sorok írása közben jöttem rá, hogy a 2019 novemberében bemutatott 16 hüvelykes MacBook Pro az Apple legújabb csúcskategóriás MacBook Pro modellje. Sajnos néhány fennakadás miatt késik a megújult 14 és 16 hüvelykes, M1X lapkával ellátott MacBook Prók gyártása. De még így is forgalomba kell kerülniük, mire a jelenlegi MacBook Pro kétéves évfordulóját ünnepli.

Az ősz első, szeptemberi eseményén valószínűleg az új iPhone-ok, az Apple Watchok és az AirPods lesz látható, míg az új iPadek és a vállalat egyes szolgáltatásainak esetleges frissítései egy második eseményre maradhatnak, a szezon utolsó eseménye pedig az Apple Siliconos Mac-jeire koncentrálhat majd.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó