IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik az end-to-end titkosítás a Messenger audióba és videóba

A Facebook Messenger 2016 óta kínál végponttól végpontig titkosítást az üzenetekhez, és a vállalat egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy ezt az adatvédelmi védelmet mostantól a Messenger hang- és videóhívásokra is kiterjeszti.

Ebben a korszakban, amikor a magánélet védelme a legfontosabb, a végponttól végpontig terjedő titkosítás (E2EE) fontos funkció, mivel az üzeneteket bizalmasan kezeli, és csak a feladó és a címzett tudja, hogy mi áll benne. Megakadályozza, hogy a bűnüldöző szervek, a használt platform alkalmazottai és mások elolvashassanak valamit, amit nem az ő szemüknek szántak. 

Mint a Facebook pénteken rámutatott, a Messenger naponta 150 millió videóhívást bonyolít, és most a hanghívásokat is hozzáadják ehhez a csevegési módhoz, hogy a videó- és hanghívásokat is ugyanazzal a titkosítási védelemmel védjék. A Facebook szerint “a végponttól végpontig terjedő titkosítást már széles körben használják az olyan alkalmazások, mint a WhatsApp, hogy a személyes beszélgetéseket biztonságban tartsák a hackerektől és a bűnözőktől. Ez lassan iparági szabvánnyá válik, és úgy működik, mint egy zár és kulcs, ahol csak te és a csevegésben vagy hívásban részt vevő személyek férhetnek hozzá a beszélgetéshez. 

Forrás: Facebook

Az üzenetek és hívások tartalma egy végponttól végpontig titkosított beszélgetésben attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyja a készüléked, egészen addig a pillanatig védve van, amíg eléri a fogadó készülékét. Ez azt jelenti, hogy senki más, beleértve a Facebookot is, nem láthatja vagy hallgathatja meg az elküldött vagy mondott üzeneteket. Ne feledd, hogy egy végponttól végpontig titkosított üzenetet attól még jelenthetsz, ha valami nem stimmel.

A Facebook azt is bejelentette, hogy frissítette az E2EE csevegéseken belüli eltűnő üzenetek funkcióját. Az újonnan frissített vezérléssel a felhasználóknak több lehetőségük lesz arra, hogy mikor akarják, hogy üzeneteik eltűnjenek. Az új választék mindössze öt másodperctől akár 24 óráig terjed. Ezek az üzenetek nem csak titkosítva lesznek, hanem be lehet állítani, hogy öt másodpercig számolva eltűnjenek a platformról.

Borítókép: Facebook

Kapcsolódó cikkeink

Új AirTagkövetés-ellenes funkciókat vezet be az Apple

Anikó

Biztonságosabbá válik az AirTag használata

Anikó

Az Apple bemutatta új Tap to Pay funkcióját

Anikó