IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már nem lesz kötelező az iOS 15-re váltás, hogy biztonságban lehess

Az Apple először teszi lehetővé, hogy a felhasználók az iOS 15 őszi érkezésekor az előző főverzión maradjanak. A felhasználók választhatnak, hogy maradnak-e az iOS 14-en, és megkapják a fontos biztonsági frissítéseket, vagy frissítenek az iOS 15-re, hogy kihasználhassák az összes új funkciót.

Az iOS mindig is magas elfogadottságot élvez a felhasználói bázis körében, de akad azért szép számmal olyan megfontolt felhasználó is, aki inkább nem frissít azonnal. Ezzel az új funkcióval ezek az emberek többé nem maradnak le a hibajavításokról és a biztonsági frissítésekről.

A képesség fejlesztéséről először a 9to5Mac számolt be az év elején. Korábban az Apple régebbi biztonsági frissítéseket adott ki olyan eszközökre, amelyek nem tudtak frissíteni a legújabb verzióra. Ha azonban valaki a legújabb Apple-eszközök tulajdonosa volt, a legújabb biztonsági frissítések eléréséhez az iOS legújabb verziójára kellett frissíteni.

Ez a felhasználók és sok vállalat számára frusztráló akadályt jelentett. Most azonban mindenki maradhat még egy ideig az iOS 14 ismert stabil verzióján.

Vélhetően egy bizonyos ponton az Apple mindenkitől megköveteli majd az iOS 15-re való áttérést. Erre akkor lehet számítani, amikor az iOS 16 jövőre megjelenik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó