IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hasznos újítás érkezik a Google Mapsbe

A Google térképalkalmazása már régen nem csupán az az egyszerű útvonaltervező, aminek eredetileg indult. Egy új funkciónak köszönhetően a felhasználók még pontosabb ajánlásokat kaphatnak egy helyről.

A Google Maps sokkal többet nyújt az egyszerű A pontból B pontba való útvonaltervezésnél, gondoljunk csak a beépített autós navigációra vagy a környék látnivalóinak és érdekességeinek felfedezésére. Az alapvető navigációs funkciók is jelentősen javultak, pontosabbak a sebességkorlátozó táblák, a közlekedési lámpákra vonatkozó információk, és az események jelentése is hasznos újítás volt. A Googlenek a térképet használó közösség több, mint 20 millió információt küld be, és ezek közül sok tartalmaz ajánlásokat a kedvenc helyeikre, az üzleti szolgáltatások frissítéseit, friss véleményeket és értékeléseket, fotókat, válaszokat mások kérdéseire, frissített címeket és egyebeket.

A Google viszont mától tovább viszi ezt, és új közösségi hírcsatornát ad a Google Térképhez, amely segít a helyi vállalkozásoknak a fogyasztókkal való kapcsolattartásban. Új és egyszerűbb módszert hoztak létre arra, hogy megbízható helyi forrásokból szerezhessünk frissítéseket és ajánlásokat. Ezek az információk a Google Maps Felfedezés lapjain található új közösségi hírcsatornában találhatóak. A hírcsatorna bemutatja a legfrissebb kritikákat, fotókat és bejegyzéseket, amelyeket helyi felhasználók, valamint étel- és italkereskedők adtak a Google Térképhez.

A közösségi hírcsatorna rendszerezi a Google-nak leadott információmorzsákat, és az érdeklődésünknek megfelelően helyezi őket sorba. Megjelölhetünk érdeklődéseket is, például, ha szeretjük az olasz ételeket, akkor további ajánlásokat, véleményeket, fotókat és üzleti bejegyzéseket fogunk látni az adott konyháról. A közösségi hírcsatorna pedig segíti a vállalkozásokat a fogyasztókkal való kapcsolatfelvételben. Ezek a helyek közvetíthetik a potenciális ügyfeleknek a kiszállítási lehetőségeket, a COVID-19 biztonsági szabályait és egyebeket.

A frissítés már mától elérhető globálisan mindkét platformon.

Ti használtátok már az ajánló funkcióját?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó