IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hat dolog, ami a WWDC-n még csak említésre sem került

Az Apple a múlt hét elején tartotta a WWDC 2021 nyitó előadását. A WWDC21 rengeteg fejlesztést hozott az iOS, iPadOS, macOS és watchOS számára, de vannak olyan dolgok is, amelyekre a felhasználók számítottak, végül mégsem kerültek be.

Új MacBook Pro

Mindig kockázatos túlságosan izgatottnak lenni a WWDC-n megjelenő új hardverek lehetősége miatt, és ez idén határozottan így volt. Bár Jon Prosser azt sugallta, hogy az Apple új MacBook Prókat fog bejelenteni a WWDC-n, ez nem valósult meg.

Az Apple valóban várhatóan bejelenti az újratervezett MacBook Prót a jövőben, de minden más pletyka szerint ez még eltart egy ideig. A Bloomberg például azt írta, hogy az új MacBook Prók majd valamikor idén nyáron érkeznek, a nyár pedig még egy ideig eltart.

Pro alkalmazások iPad Próra

Miután az Apple kiadta az M1-es iPad Prót, a felhasználók azt várták, hogy az iPadOS 15 kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket. A WWDC21 során bemutatott új szoftverrel az Apple nem jelentett be “profi” szoftvereket. Ehelyett a vállalat néhány, a multitasking munkavégzéshez szükséges interfész-fejlesztésre összpontosított.

Azok számára, akik hajlandóak voltak kódolni az M1 iPad Pro-n, az Apple bejelentette, hogy még ebben az évben a Swift Playgrounds segítségével a felhasználók kódolhatnak és készíthetnek iPhone és iPad alkalmazásokat az iPad segítségével. A felhasználók még arra is képesek lesznek, hogy az alkalmazást közvetlenül az iPadről elküldjék az Apple-nek, hogy az App Store-ban közzétegyék.

M1 iPad Pro macOS-t futtató iPad Pro

Tudom, lehetetlennek tűnik, de az emberek nagyon várták, hogy a macOS eljusson az iPad Próra. Mivel az új iPad Pro ugyanazt a chipet futtatja, mint az új Macek, sokan azon az állásponton voltak, miért ne engedné az Apple, hogy a felhasználók macOS-t telepítsenek az iPadre?

Nos, mert a világ nem így működik. Amikor az M1-es iPadet pár hónappal ezelőtt bemutatták, az Apple vezetői kitértek erre a kérdésre, mondván, hogy az egyes termékek és szoftverek különböző felhasználói bázisokra fókuszálnak.

iOS 15 újratervezett ikonokkal

Miután az Apple új ikonokat vezetett be a macOS Big Suron, nyilvánvalónak tűnt, hogy a vállalat az iOS 15-tel is követni fogja a mintát, de ez nem történt meg. Az Apple az iOS 7 óta használ hasonló ikonokat az iPhone-on, és a felhasználók úgy gondolták, hogy itt az ideje, hogy az Apple vérfrissítést hozzon az iOS 15-be.

A macOS Big Sur neo-szkeuomorf dizájnja egyelőre továbbra is kizárólag a macOS-re marad.

HomePod és HomePod mini Lossless támogatás

Az Apple májusban közölte, hogy a HomePod és a HomePod mini egy jövőbeli frissítéssel Lossless támogatást kap az Apple Music keretein belül.

Amikor a vállalat a WWDC21 során bejelentette, hogy a Spatial Audio és a Lossless hangminőség a Keynote után minden Apple Music-előfizető számára elérhető lesz, az Apple nem említette, hogy az okoshangszórók mikor kapják meg a frissítést.

Azóta már kiderült, hogy már most is lehetséges az iPhone-on keresztül Losslessben streamelni a dalokat, és az iOS 15 hoz egy új beállítási oldalt a Home alkalmazásban, amellyel a felhasználók engedélyezhetik a Lossless audió támogatását a HomePodon, bár ez egyelőre nem működik.

homeOS

Hallottál már a tvOS szoftverről? Igen, arról, amely az Apple TV-t és a HomePodot működteti. Nos, az Apple valahogy elfelejtette, hogy létezik.

A WWDC21 során a vállalat még csak pár percet sem hagyott arra, hogy a tvOS-ről beszéljen a kétórás WWDC21-en. Egy Apple-vezetője elmondta, hogy az Apple TV 4K megkapja a Spatial Audio funkciót az AirPods és a HomePod mini integrációval, és ennyi.

Később a vállalat a Home appra koncentrált, de a tvOS-ra nem. Néhány pillanatig azt hittem, hogy az Apple egy új homeOS-t fog bemutatni, ahogyan azt a spekulációk is sugallták. A Keynote végére azonban ott volt: “tvOS” az iOS, iPadOS, macOS és watchOS mellett.

Neked mi hiányzott a legjobban?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó