IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már az iOS 15-ben is működik az iPadek drag and drop rendszere

Az Apple a múlt héten bemutatta az iOS 15-öt, mely még az őszi megjelenés előtt, béta verzióban már elérhető a fejlesztők számára. Az egyik kisebb, de hasznos új funkció, amelyet hozzáadtak, a képek, szövegek, fájlok és egyéb elemek áthúzásának és áthelyezésének lehetősége az iPhone-on lévő alkalmazások között.

A MacStories főszerkesztője, Federico Viticci egy tweetben mutatta be az új funkciót:

Az alkalmazások közötti drag and drop 2017 óta elérhető az iPaden, az Apple pedig az iOS 15-tel végre az iPhone-ra is kiterjesztette a funkciót. Az alkalmazások közti drag and drop mindig a tartalom duplikálását, nem pedig mozgatását eredményezi.

Az iOS 15 funkciói oldalról az Apple weboldalán is írnak:

Az alkalmazások közötti áthúzás támogatásával az egyik alkalmazásból felvehetsz képeket, dokumentumokat és fájlokat, és áthúzhatod őket egy másikba.
Apple

A drag and drophoz az iOS 15-ben hosszan nyomj rá egy képre, szövegre vagy fájlra, majd anélkül, hogy felemelnéd az ujjad, egy második ujjal húzd ki az alkalmazásból, és nyiss meg egy másik alkalmazást. Ezután engedje el a képet, szöveget vagy fájlt, hogy a másik alkalmazásba dobhasd. A tartalom hosszas nyomkodásával úgy tűnik, hogy az felemelkedik és az ujjadhoz tapad, a tartalom húzása közben pedig animációk és vizuális elemek jelzik a lehetséges célpontokat, ahová a tartalom eldobható.

Számos alkalmazásban egyetlen elemet húzhatsz egy ujjal, és húzás közben további elemeket választhatsz ki, ha egy másik ujjal megérinted őket. A kiválasztott elemek együtt mozognak, és az eredeti elemet húzó ujj alatt egymásra helyezve jelennek meg. Ezután az elemeket csoportként húzhatod, és egy másik alkalmazásba helyezheted őket.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó