IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hatalmas kábelt fektet a Google

Amerikát szeretnék összekötni vele Európával, hogy még jobb szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Ma jelentette be a Google, hogy új projektbe kezd: egy hatalmas optikai kábelt rak le az óceán alá, hogy összekösse Amerikát az Egyesült Királysággal és Spanyolországgal, szolgáltatásainak javítása érdekében.

A kábelt már el is nevezték, Grace Hopper nevét fogja viselni, aki informatikus és az Egyesült Államok hadiflottájának admirálisa volt. A keresőóriás így szeretne tisztelegni a figyelemre méltó életutat bejárt hölgy előtt.

A Google hajója – Forrás: CNBC

A kábel, amit Grace Hopperről neveztünk el segíteni fog abban, hogy még jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani mind a fogyasztói, mind a céges termékeink palettáján. Ahogy működésbe hozzuk, ez lesz a legnagyobb kábel 2003 óta, ami összeköti az Egyesült Államokat az Egyesült Királysággal. Nagyon fontos szerepet fog betölteni abban, hogy ki tudjuk szolgálni a globális igényeket és stabil működést biztosítsunk olyan Google szolgáltatásoknak, mint a Meet, Gmail és a Google Cloud. Különösen izgalmas, hogy Spanyolország felé is nyitni tudunk, ugyanis Madridot fontos központnak tartjuk a Google Cloud biztos regionális működése érdekében.

Bikash Koley, Google Global Network alelnök

Az amerikai techóriás kábele optikai szálas megoldással fog készülni, hogy elbírja a nagy forgalmat, amit a két kontinens között kell majd oda-vissza szállítania. A kiindulópontja a New York-i Cornish óceánpart, végpontjai pedig Bude [ejts: NEM Budi] Angliában és Bilbao Spanyolországban. Amerika és Anglia közt 6250 km-es a kábel, Spanyolországig pedig 6300 km.

Így fog kinézni a kábel útja – Forrás: CNBC

A projektet 2022-re fogják várhatóan befejezni, de arról nem akart nyilatkozni a Google, hogy egy ilyen vállalkozás mennyi pénzbe is fog nekik kerülni.

Mit gondolsz, érezhető lesz a hatása Európában? 

Forrás: CNBC
Borító: BusinessInsider

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó