IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még be sem mutatták, de már itt az unboxing videó a Galaxy Watch 3-ról!

Papiron az augusztus 5-i Galaxy Unpacked 2020 Samsung eseményen mutatja majd be a vállalat először új okosóráját. Azonban, már szinte minden fontos információ, digitális tervrajz és renderkép kiszivárgott. Azt hitte volna az ember, megjelenéséig most már csak kibírja a dobozban a Watch 3. De már egy teljes kicsomagoló videót is kaptunk…

Igaz, hogy már csak egy hét van vissza az eseményig, a türelmetlenek, mint jómagam már most is megcsodálhatják az új Samsung Galaxy Watch 3 okosórát! A videót egy The Mobile Central névvel ellátott YouTubernek köszönhetjük. Azt nem tudni igazából, hogy volt szerencséje beszerezni a telefont. Még a tech nagykutyák előtt… Mindegy is örüljünk a videónak. Viszont szerintem ezeket a kis hibákat az összes telefongyártó direkt csinálja, hogy előre láthassák a reakciókat legújabb termékeikről. Csak akkor meg minek az a sok bemutató esemény…

Na, de lessük meg az órát és az unboxingot majd beszéljünk egy kicsit a reakciónkról!

A videóban egy 41 mm-es verzióról van szó, amiből majd 46 mm-es változat is lesz,  kisebb-nagyobb kacsókhoz igazodva. Ha az óra dizájnjára vetjük egy kicsit a pillantásunkat, elsőre nagyon hasonló lesz az első generációs Galaxy Watchoz, ami persze nem különös: de ha alaposabban megnézzük, akkor jól fog látszani, hogy most már a technológia fejlődésével, sokkal kecsesebb és kifinomultabb vonalai vannak az órának.

Illetve, ahogy azt a videóban is mondták, abszolút prémiumabb érzés az előző próbálkozásokhoz képest. Igaz a videóban lévő misztikus bronz szín inkább a hölgyeknek fog kedvezni. Persze kinek mi… És majd gondolom lesz még jó pár színárnyalat opció. Nem kell aggódni!

Míg a Galaxy Watchon volt mozgatható káva az óra körül, mellyel navigálhattunk a menüben, addig az már a Samsung következő két okosórájából a Galaxy Watch Active-ból és 2-ből már hiányzott. Ahogy sokaknak és nekem is… Most viszont visszatért a tékozló fiú és újra jelen van a Galaxy Watch 3-ban.

Applikációk terén elsőkörben semmi különöset nem tudnék elmondani. Minden, ami kellhet, az benne van az órában. Legyen szó különböző sport- és aktivitás mérőkről, pulzusszámlálóról vagy kalória/koffein/folyadék napi bevitel-rendszerezésről. Persze, ott van még a lehetőség zeneváltási, üzenetezési, naptárbejegyzési opcióra is. Napestig sorolható… Manapság már mindent is(!) kezelhetünk óránkon. Illetve most már gesztussokkal, vagyis különböző kézmozdulatokkal is irányíthatjuk majd az órát. Lassan már meg sem kell majd érintenünk, csak X Professzorként mentálisan szuggerálnunk.

Külömböző kézmozdulatokkal irányíthatjuk majd Watch 3 okosóránkat! Forrás: Samsung

Ami szerintem sokak által a legjobban várt funkciók, az az EKG. Ami a szívverésünket figyeli és annak elektromos jeleit méri, illetve most már elesés észlelő is van az órában, úgyhogy ha rosszulét tör ránk vagy szeretteinkre, és hirtelen elájulna vagy elesne azt azonnal jelezné az előre beállított családtagoknak vagy barátoknak.

Most már csak egy dologról kell lehullania a lepelnek: az árcéduláról. Kíváncsian várjuk a Galaxy Watch 3 bemutatását.

És még így utoljára egy kis monológ… Sokan úgy vannak az okosórákkal, hogy minek az nekem. De, ha már észrevetted magadon, hogy mindig a telefonodért nyúlsz minden egyes értesítésnél és naponta egy-két százszor feloldod a telefonod, mint azt én tettem, na akkor kezd az ember elgondolkodni az okosórán.

Sokkal egyszerűbb és gyorsabb csak a csuklónkra nézni, illetve szabályozni, hogy oda mely értesítések jutnak. És akkor nem fogod lecsekkolni a telefonod napi ezerszer, mert kaptál egy spam e-mailt vagy egy felesleges applikációs értesítést. Csak a legfontosabbat állítsd be és hidd el, érezni fogod a változást. Mentálisan egész felszabadító.

Borító: The Mobile Central
Forrás: SAMMOBILE

Neked tetszik az új Galaxy Watch 3-om és az új misztikus bronz szín?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó