IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hazánkban is elérhető a Spotify Duo, de nem mindenkinek

Ha eddig nem használtátok a Spotify-t, mert a Családi csomaghoz kevesen vagytok, külön-külön meg drága lenne, jó hírünk van. Végre itthon is elérhető a pároknak készült Duo csomag, de csak akkor, ha tényleg komoly a kapcsolatotok.

A Spotify eddig 3 díjcsomaggal működött hazánkban, most azonban az egy éve már tesztüzemben lévő Duo csomag is elérhető. A legolcsóbb opció az egyszemélyes Hallgatói előfizetés 2,49 euróért , ezt követi az egyszemélyes Egyéni 4,99 euróért, majd a Családi csomag, amibe 6 főt pakolhatunk 7,99 euróért, és most pedig 6,49 euróért kétszemélyes előfizetést köthetünk.

A Duo csomag magában foglalja a sima Prémium minden előnyét: a reklámmentességet, kezelhető számlistát, személyre szabott Zeneradart és a Heti Felfedezést, valamint az offline is elérhető kedvelt számokat, de ezt kiegészíti a Family csomagban is elérhető Mix opcióval.

A Spotify szeretne még több felhasználót prémium előfizetésre bírni – Forrás: Bloomberg

A Duo Mix megjegyzi a párok külön-külön hallgatott kedvenc számait és egy listára rakja őket, ami mindkét fiókban megjelenik. Ez egy igazán hasznos opció azoknak, akik sosem tudják eldönteni a kocsiban, hogy mit hallgassanak, ha ketten ülnek benne. Ráadásul rögtön kétféle listát kapunk, egy chilleset és egy upbeat gyűjteményt.

Duóra upgradelni egyébként borzasztóan egyszerű, ha már alapból van Spotify Prémiumod (de persze anélkül sem egy nagy mutatvány), hiszen csak előfizetést kell váltanod és megmarad minden zenelistád és mentett zenéd, valamint a preferencia algoritmusaidat sem felejti el. De kell még valami a Duo regisztrációjához, és itt jön a bibi, mert be kell írni a lakcímet.

Tehát, ha hivatalosan nem élsz együtt a pároddal egy lakcímre bejelentve, nem lehet Duo fiókod. Ugyanez működik a Family fiókban is, de ott mivel egy családról beszélünk, teljesen érthető, hogy egy lakcímen kell tartózkodni. Így eléggé úgy tűnik, hogy a Duo csomag kirekeszti a távkapcsolatban élőket, vagy akik még nem tartanak ott, hogy meglépjék az összeköltözést.

Közös zenehallgatás, de csak azoknak, akik a kanapén is osztoznak – Forrás: Spotify

Ráadásul ez esetben adhattak volna a csomagnak egy jobb nevet, mert magában a Duo vonatkozhat barátokra is. Ha én is, és a legjobb barátnőm is Spotify Prémium előfizető, nem értem miért ne igényelhetnénk Duo fiókot. Elvégre nem Spotify Pair, Spotify Lovebirds vagy Spotify Domestic Relationship nevet adták neki.

Persze a rendszer simán kijátszható, ugyanis nem kér lakcímkártyát, csak arra kell figyelni, hogy regisztráláskor pontosan ugyanazt a címet adjuk meg, mint a másik. Véleményem szerint Duo csomag szép és jó, de ha már bővíteni szeretné az ember az előfizetését, megéri rászánni azt a plusz 500 forintot a Family csomagra, ahol már 6 fő osztozhat a Premium élményben. 

Forrás: The Verge

Te mit gondolsz a Duo csomagról, számodra jobban megérné, mint a Family?