IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hivatalosan is jön az első 1 colos okostelefon kamera

Minden eddiginél nagyobb kameraszenzorral érkezik a Sharp új flagship telefonja, az Aquos R6.

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy akkora kameraszenzor kerüljön egy okostelefonba, mint egy dedikált kamerába. Februárban felröppentek a pletykák, hogy a Sony egy 1 colos szenzoron dolgozik, most pedig a Sharp hivatalosan is bejelentette, hogy a soron következő felsőkategóriás modelljében egy minden eddiginél nagyobb főkamera kap majd helyet.

A kompakt méretű fényképezőgépekre általában jellemző, 1 col átmérőjű szenzorhoz eddig a Samsung állt a legközelebb a maga 1/1.12″ átmérőjű, 50 MP-es Isocell GN2-jével. A Sharp Aquos R6 hátlapján viszont egy olyan főkamera található majd, amely méretét tekintve eléri a bűvös 1″-os határt. A 20 MP-es szeznzorhoz a Leica adta az optikát, a Sharp állítása szerint pedig a segítségével a korábbiakhoz képest lényegesen csökken majd a zaj a sötét körülmények között készített fotók esetében, valamint sokkal élethűbb bokeh effekt érhető el. A kamera a telefon felső hátlapjának a jelentős részét elfoglalja, de azért elfért még mellette egy vaku és egy ToF kamera is.

Mi egyebet tud még az R6?

Az elődeihez képest az Aquos R6 már eggyel magasabb ligában játszik. Enyhén kúpos élekkel rendelkező, 6.6″ átmérőjű Pro IGZO OLED kijelzőt kapott WUXGA+ felbontással és skálázható, 240 Hz-es képfrissítéssel. Érdemes kiemelni, hogy utóbbi érték egészen 1 Hz-ig csökkenthető, ezáltal jelentősen meghosszabbíthatjuk az 5000 mAh-s akkumulátor üzemidejét. A Sharp állítása szerint a kijelző 2000 nites fénysűrűségre lesz képes, ami a mobil kijelzők esetében eddig elért legmagasabb fényerősséget eredményezi.

Forrás: engadget

A telefonon találunk még egy 12,6 MP-es selfie kamerát, valamint egy Qualcomm 3D Sonic Max ultraszónikus ujjlenyomat olvasót. Belül Snapdragon 888 és 12 GB RAM munkálkodik majd, a tárhelyet tekintve pedig 128 GB áll rendelkezésre, de lehetőségünk van ezt bővíteni MicroSD kártyával. A kapcsolatokat tekintve 5G képes készülékről beszélünk, Bluetooth 5.2-vel és Wi-Fi 6-tal fűszerezve.

Azért vannak a készüléknek negatívumai is, például az IP68 szabvány hiánya, amely már szinte mindegyik prémium kategóriás készülékre jellemző manapság. Az Aquos R6 a vezeték nélküli töltés lehetőségét is megvonja leendő vásárlóitól, lesz viszont NFC, és a 3,5 jacket visszasírók is elégedetten csettinthetnek majd.

A telefon áráról egyelőre nincsenek információk, mint ahogyan arról sem, hogy elérhető lesz-e majd Japánon kívül is, ahol egyébként június közepén érkezik a boltokba.

Forrás: androidauthority

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó