IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sunyiban javított a FaceTime hívások minőségén az Apple

Amikor az Apple a múlt hónapban kiadta az iOS 14.2-t, egyáltalán nem említette, hogy a FaceTime-hívások 1080p-ben is elérhetők lesznek régebbi iPhone-ok esetén. 

Ha egészen őszinte akarok lenni, amikor elolvastam ezt a hírt, annyi reakció böffent fel bennem, hogy: na és? Aztán rájöttem persze, hogy attól mert én notóriusan kerülöm a videóhívásokat, mások még szerethetik nézni beszélgetőpartnereiket és számukra valóban problémát jelenthet a rosszabb minőségű élő kép. Mondjuk talán Macen több értelme lenne a dolognak, az iPhone pici kijelzőjén vagy PiP-módban annyira nem érvényessül a különbség, amit egyébként a MacMagazine szúrt ki.

Apple ugyanis sunyiban frissítette az iPhone 8, X, XR, XS, SE és 11 termék-összehasonlító oldalait, beleértve a Max és a Pro verziókat is. A készülékek mostantól Wi-Fi-n keresztül támogatják a FaceTime hívást 1080p-s felbontásban is. A mobilinterneten kezdeményezett hivások persze ugyanúgy maradnak 720p-ben.

A The Verge újságírói gyorsan le is tesztelték a lehetőséget, mondjátok meg ti, hogy mennyire szemmel látható a különbség.

Az nem világos, hogy az Apple miért nem vette fel ezt a funkciót a frissítés changelogjába, és mért tette fel az iPhone-ok összehasonlító oldalaira. Ha más nem karácsonyra vonatkozólag jó gesztus. Idén biztosan többen kapcssolódnak össze online karácsonykor, mint eddig.

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó