IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hogyan kapcsold Samsung telefonod Windowsos gépedhez

Az egyre pörgőbb világban mindennél fontosabb a gyors kommunikáció, főleg akkor, ha telefonunk és számítógépünk közötti összeköttetésről van szó. Szerencsénkre a Samsung és a Microsoft is ugyanezen az elven van, ezért minél egyszerűbb lehetőséget próbálnak biztosítani felhasználóik számára. Nézzük is pár egyszerű lépésben, hogyan is kell megteremteni a digitális köteléket.

Pár röpke perc alatt végrehajtható!

 1. Csatlakozzon ugyanarra a hálózatra Samsung készüléked, mint amire csatlakoztatva van Windows 10-et futtató PC-d
 2. Számítógépeden keresd meg az “Írjon ide kereséshez” opciót a bal alsó sarokban a tálcán
 3. Írd be, hogy “Telefon csatolása”, majd kattints rá
 4. Amint feldobja a Telefon hozzáadása panelt, válaszd az Android lehetőséget
 5. Ezután lépj be Samsung készüléked Beállításaiba
 6. Azon belül a Speciális funkciókba, ahol megtalálhatod a Windows-összekapcsolás csuszkát
 7. Jelentkezz be Microsoftos e-mail címeddel vagy olvasd le a QR kódot, ha a gép előtt tartózkodsz a telefonoddal
 8. Majd engedélyezd azokat a pontokat, amiket nem bánsz: névjegy lista irányítás, képek engedélyezése, hozzáférés applikációikhoz, kamerához esetleg mikrofonhoz, stb.
 9. Ezután már csak várnod kell, hogy számítógéped befejezze a kapcsolat felállítását
 10. És mehet a móka…

De miért is olyan nagyszerű ez az egyszerű lehetőség, hogy összekapcsolhasd Samsung telefonod Windows 10-zel ellátott számítógépeddel?

Legyen szó akármilyen értesítésről vagy üzenetről, azt egyből megkapod számítógépedre is, hogy ne kelljen folyamatosan rátekintened telefonodra, ezáltal produktívabb lehetsz, mint valaha. Természetesen nem csak láthatod majd a hirtelen felugró üziket hanem válaszolhatsz is majd rájuk hosszú szöveges csevegést folytatva. Illetve ha kedvenc programjaidnak valami óhaja vagy sóhaja támadna azokat is látni fogjuk, így tényleg semmiről nem maradunk le.

Ha hívást szeretnél fogadni vagy épp kezdeményezni, azt is megteheted majd. Csak egy mikrofont kell beszereznünk ha még nincsen számítógépükhöz, ezután mehet majd a trécselés hosszú-hosszú órákon keresztül barátainkkal vagy ügyfeleinkkel. Egy kis tippként még annyit, hogy mindenképp jó minőségű hangátvivő szerkezetet szerezz be, azt senki sem akarja, hogy olyan legyen a hangunk mintha dobozból beszélnénk.

Főbb funkciók a hivatalos Samsung oldalról!

Képek és zenék másolása sosem volt egyszerűbb mint most. Szinte, mintha AirDropot használnánk csak kiválasztjuk a kívánt galéria tartalmát vagy kedvenc zeneszámainkat és máris Wi-Fi-n keresztül átmásolja azt számítógépünkre. Nem kell se Bluetooth, se kábel, itt a jövő! Mennyivel egyszerűbb, nem?

Nekem a média tartalmak könnyű átjuttatása után a kedvenc funkcióm az applikációk futtatása számítógépünkön. Azoknál a telefonos appoknál, melyek lehetővé teszi, hogy használjuk azokat a PC-n tükrözési módszerrel. Nagyobb képernyő, nagyobb produktivitás! Illetve, ha te mindig is telefonos játékokat szerettél volna tolni gépeden egér és billentyűzet kombóval, akkor most már azt is megteheted! Legyél te a legjobb lövész!

És mindez integrálva van mindkét operációs rendszerbe, így könnyedén csatlakozhatsz hibák nélkül! Ha sokat ülsz számítógép előtt, de telefonodhoz is többet nyúlsz, mint kellene, akkor ezt a lehetőséget mindenképp használd ki!

A Windows-összekapcsolás opció az alábbi készülékek esetében érhető el:

 • Samsung Galaxy Note 9 széria
 • Samsung Galaxy S9 széria
 • Samsung Galaxy Note 10 széria
 • Samsung Galaxy S10 széria
 • Samsung Galaxy S20 széria
 • Samsung Galaxy Fold
 • Samsung Galaxy Z Flip
 • Samsung Galaxy XCover Pro
 • Illetve evidensen majd az ezek után megjelenő csúcskészülékeken is elérhető lesz majd!

Ha viszont, régebbi kiadású Samsung telefonod van és nem találod a beállításokban ezt a lehetőséget, akkor se csüggedj: csak töltsd le a Your Phone Companion applikációt és neked sem kell lemaradnod!

Borító: Techmash

Forrás: androidcentral

Te szoktad használni a Windows-összekapcsolás opciót? Ha igen, mi a kedvenc funkciód?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó