IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

iOS 14-es parancsként éled újjá az iPodok ikonikus zenei kvíze

Ha volt még Kattintó Kerékkel (Click Wheel) ellátott iPodod azért, ha nem, akkor pedig azért szórakozhatsz el remekül az iOS 14-ben újra elérhető Zenei Kvíz lehetőséggel.

A játék pont olyan egyszerű, mint hangzik, az iPodod, akarom mondani, az iPhone-od random zenéket játszik le, amiket fel kell ismerned és öt különböző válaszlehetőség közül ráböknöd a megfelelőre. Az amúgy tök szórakoztató játék a nyomóg iPodokkal került egy időre a sírba, most azonban az iOS 14-gyel visszatér a parancs formájában a Shortcuts (Parancsok) alkalmazás segítségével.

Ha már nyomod az iOS vagy iPadOS 14 bétáját, akkor nincs más dolgod a játék eléréséhez, mint:

  • Belépni a Parancsok alkalmazásba
  • Kiválasztani a Saját Parancsok menüt
  • A felső keresősávb beírni, hogy Music Quiz, azaz Zenei Kvíz
  • És engedélyezd a parancs számára, hogy hozzáférhessen az Apple Musicos zenei könyvtáradhoz

Lelkes Spotify vagy YouTube Music rajongóknak sajnos teljesen belsajdulhat a szíve, de a kvíz csak az Apple saját zenei könyvtárával működik, legyen az iTunes-ról vásárolt vagy a gépről a telefonra szinkronizált zene, vagy akár egy Apple Music előfizetés.

Minden egyes játék öt körből áll, ahol öt különböző szám címe közül választhatod ki az éppen lejátszott dal címét. Nincs más dolgod, mint elindítani a Sirivel is működő parancsot és lejátszani az öt fordulót, hogy aztán megoszthasd barátaiddal is eredményed.

Az alkalmazás tök jó mintapéldája annak, milyen mélyen bele tud nyúlni az iOS rendszerébe a Parancsok alkalmazás, hiszen a játékhoz semmi más külsős szolgáltatásra nincs szükség.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó