IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Holnap jöhet az Apple Music HiFi

Az Apple Music elkezdett promózni egy hamarosan érkező különleges bejelentést, a Zene alkalmazás Böngészés fülén.

A teasert pont akkor dobta be a vállalat, amikor az Apple a pletykák szerint egy új veszteségmentes hangszintet jelent be zenei előfizetési szolgáltatásához, talán a Spatial Audio feljavított verzióját 3D-s zenével.

Már korábban is hallottunk olyan pletykákat, hogy az Apple egy új HiFi zenei szint közeli bevezetését tervezi, valószínűleg mindezt az új AirPods mellett tehetik meg május 18-án.

Az Apple Music béta Android-verziója némileg utalt is a hírre, az alkalmazás ugyanis készen áll a 24 bites/48 kHz-es és 24 bites/192 kHz-es veszteségmentes zenei streaming támogatására. A Dolby Audióra való utalásokat a korai iOS 14.6 bétákban is kiszúrták.

A HiFi szintek mostanra elég népszerű jellemzői más zenei streaming szolgáltatásoknak, mint például a Deezer és a Tidal. A Spotify is készül egy magasabb minőségi szint bevezetésére. Ezek a harmadik féltől származó szolgáltatások jellemzően drágább prémium opcióként kínálják a veszteségmentes csomagot. Egy jelentés szerint azonban az Apple Music felár nélkül kínálná a HiFi szolgáltatást.

Az Apple Musicban a teaserre kattintva egy rövid animáció jelenik meg az Apple Music logójával. Az Apple hivatalosan még nem közölte, hogy mikor jelenti be az új kezdeményezéseket. A pletykaáradat alapján kedden várható a hivatalos leleplezés.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó