IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Két Samsung Internet funkció, melyet szívesen látnánk a Chrome-ban is

Pofonegyszerű, ám annál hasznosabb funkciók teszik kellemesebbé a böngészést a Samsung Internet felhasználói számára.

A Samsung Internet azon kevés applikációk egyike, melyet nem csak a Galaxy-t birtoklók használhatnak, hanem bármilyen Androidos készülékre telepíthető a Play áruházból. Ez elég jó hír, hiszen a koreai gyártó böngőszője kimondottan jóra sikerült.

Azt azért nem állítanánk, hogy rövidesen tömegek térnek majd át a Chrome-ról a Samsung Internet használatára, mert a Google fióknak köszönhető szinkronizációs- és egyéb lehetőségekkel elég nehéz versenyezni. Vannak azonban olyan tulajdonságai a Samsung böngészőjének, amelyek előtt kalapot lehet emelni, és szívesen látnánk őket a Chrome-ban is, mondjuk a következő frissítést követően.

Automatikus lejátszás kikapcsolása

Valószínűleg nem sokan kedvelik azokat a weboldalakat, amelyeken olvasgatás közben egyszer csak magától elindul egy videó, hát még ha mindezt hanggal teszi. Ráadásul sok esetben ezek tartalmilag nem is kapcsolódnak ahhoz a témához, amiről épp olvasunk. Sajnos nagyon sok népszerű és minőségi tartalmat készítő oldal folyamodik a fenti gyakorlathoz, ami egy idő után roppantul bosszantó tud lenni.

A Samsung Internet azonban tud rá megoldást: egyetlen gombnyomással ki tudjuk kapcsolni az automatikus lejátszást. Ehhez annyit kell tennünk, hogy a Beállításon belül kiválasztjuk a Hasznos funkciók almenüt és deaktiváljuk az Auto. videólejátszás enged. funkciót.

Pofonegyszerű, a Chrome-ban valamiért mégsincs ilyen opció. A Google böngészőjében mindössze arra van lehetőség, hogy az ominózus videók hang nélkül induljanak el. Ezt beállíthatjuk alapértelmezésként az összes weboldalra, vagy csak bizonyos oldalak esetében, így legalább két zavaró tényező közül egyet ki tudunk iktatni.

Automatikus sötét mód ott, ahol van sötét téma

Számos weboldal kínál számunkra választási lehetőséget a megjelenését illetően, tetszés szerint böngészhetjük világos, illetve sötét módban is. A legtöbb okostelefonon van rendszerszintű sötét mód beállítás, a Samsung Internet pedig ezt alapul véve automatikusan a sötét verzióját fogja betölteni a felkeresett weboldalnak – már persze ha van neki.

Ilyet a Chrome nem tud, és ez bizonyos esetekben bosszantó tud lenni, hiszen sok weboldal esetében nem lehet valós időben váltani a két mód között, vagy pedig bejelentkezéshez kötött ennek a beállítása. A Chrome személyre szabhatósága ezen a téren abban merül ki, hogy manuálisan kiválaszthatjuk a böngésző felhasználói felületének a témáját.

Ezzel szemben a Samsung Internet automatikusan a weboldal azon témáját tölti le, amelyben éppen a készülékünket használjuk, de annak a lehetőségét is felkínálja számunkra, hogy felülírjuk a döntését: a gyorsmenüben szabadon váltogathatunk a világos- és a sötét téma között.

A fenti funkciók megléte nem feltétlenül játszik nagy szerepet az elsődleges böngészőnk kiválasztásában, viszont jól szemlélteti azt, hogy egyszerű apróságokkal is kellemesebbé lehet tenni a felhasználói élményt, és ezen a téren a Google is tudna még fejlődni.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Hamarosan mobilon is elérhető lehet a SpaceX Starlink szolgáltatása

Anikó