IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Idegesít az új Gmail logó? Így változtasd vissza a régire!

Ha neked sem tetszik az új, egységesített logószett, akkor mutatjuk, hogy változtathatod meg őket Androidon, a frissítések elvesztése nélkül.

Az elmúlt hetekben a Google lecserélte legkedveltebb szolgáltatásai emblémáit és ikonjait, és hát fogalmazzunk úgy, elég vegyes fogadtatást kapott a dolog. Vannak, akiket nem érdekel, mások konkrétan utálják az új ikonokat.

A változás azért következett be, hogy a Google Workspace megalakulhasson, mint G Suite utód és kellett egy új márkaimidzs minden terméknek. Ez magában foglalta a népszerű Gmail szolgáltatást is, és ennek a változása akasztotta legjobban ki a felhasználókat. Sokan nem elégedettek a Gmail új dizájnjával, amely átvált a klasszikus piros színről és az ikonikus boríték formáról egy sima ikonná a vállalat színeivel.

Forrás: AndroidPolice

Ha az utóbbi csoportba tartozol, a 9to5Google megfejtette, hogyan cserélheted le a Google új ikonjait a Gmail, a Naptár és más alkalmazások számára az Android telefonodon. A droidosok számára ugyanis engedélyezett, hogy harmadik féltől származó ikonkészleteket használjanak.

Elsősorban le kell tölteni a Nova Launcher alkalmazást a Google Play Áruházból. Az ingyenes alkalmazás fizetős verzióval is rendelkezik, de nem szükséges megvásárolni a jelenlegi mutatványhoz. Miután a kezdőképernyő az általad kívánt módon lett beállítva, nyomd meg hosszan a módosítani kívánt alkalmazás ikonját, itt például a Gmail-t. Innen elő kell jönnie egy menünek, amely tartalmaz egy szerkesztés gombot.

Érintsük meg a Gmail ikont, hogy kicserélhessük az eszközünkre előre telepített csomagok ikonjaival vagy az embléma képével. Segítségül a 9to5Google felpakolta a szükséges ikonokat a Gmail, a Google Naptár, a Google Drive és a Google Meet régebbi verzióiból, és kör alakú variációkat is készítettek a Nova alapértelmezett ikonalakjának megfelelően. Alternatív megoldásként teljesen kikapcsolhatjuk az ikonmaszkokat is, és használhatunk átlátszó logókat.

Kör alakú ikonok
Gmail
Google Naptár
Google Meet
Google Drive

Átlátszó logó
Gmail
Google Naptár
Google Meet
Google Drive

Ti kipróbáltátok? Sikerült?

Forrás: 9to5Google
Borító: USA Today

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó