IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hello DJI Mini 2!

Eddig a tavalyi Mavic Mini volt a legkisebb és legkönnyebb full-featured drón a vállalat kínálatában. Most azonban előálltak a Mini 2-vel – nem Mavic – és még tovább feszegetik a határokat. 

Első blikkre a kis 449 dollárós drón teljesen egyformának tűnik a korábbi verzióval. A tömege 249 gramm és Wi-Fi helyett új DJI OcuSync 2 csatlakozással működik, ami 2,5 nagyobb távolságot és stabilabb kapcsolatot tesz lehetővé. 

Forrás: DJI

Ugyanazzal a kontrollerrel működik, mint az új Mavic Air 2, azonban a fejlettebb akadályelkerülés és tracking nem úgy működik, mint a nagyobb testvérénél, lévén a szenzorok száma jóval kevesebb.

A Mini 2 maximum videófelbontása 4K 30 fps-sel 100 Mb/s-es bitrátával, ez egész nagy ugrás az előző verzió 2,7K-s 25-30 fps és 40 Mb/s-es teljesítményhez képest. Ráadásul a képeket most már nem csak JPG, hanem RAW formátumban is kinyerhetjük. A képminőségről pedig egy 1/2,3”-es CMOS szenzor gondoskodik.

Forrás: DJI

A motoron is fejlesztett kicsit a DJI, jobb lett a gyorsulás és max sebesség megnőtt 57 km/h-ra (46-ról), az aksiidő pedig egy kemény perccel szintén nőtt, 30-ról 31 percre. Elvileg közel 40 km/h-s széllökéseknek is ellenáll, ez is növekedést jelent a korábbi 28 km/h-hoz képest. 

Az egyetlen hátrány, az 50 dollárral vastagabb árcímke – és talán még a vertikális fotózási lehetőség hiánya -. Itthon 169 900 Ft-ért veheted kézbe a kis mini drónt alap csomagban, a Fly More Combóért 60 000 Ft-tal többet kell kicsengetni.

Forrás: DJI

Forrás és borítókép: DJI

Kapcsolódó cikkeink

A DJI-t is tiltólistára tette az USA

Zsolt