IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Idén már tényleg jöhet a testhőmérséklet-érzékelő az Apple Watchba

Az Apple Watch Series 7-ről először tavaly pletykálták, hogy megkapja az új testhőmérséklet-érzékelőt, de mint tudjuk, ez a funkció nem került be a végleges termékbe – ahogyan a Watch teljes újratervezése sem valósult meg.

Most, az Apple Watch Series 8 esetében úgy tűnik, hogy a népszerű kiegészítő rendelkezhet ezzel az érzékelővel, egy fontos feltétellel, ahogy azt Ming-Chi Kuo elemző kifejtette.

Az elemző által a Twitterén megosztott gondolatban azt fejtette ki, hogy az Apple törölte a testhőmérséklet mérését az Apple Watch Series 7 esetében, mert az algoritmus nem működött megfelelően, mielőtt tavaly beléptek volna az EVT szakaszba. Úgy véli, hogy a 2022 második felében megjelenő Apple Watch Series 8 mérheti a testhőmérsékletet, ha az algoritmus meg tud felelni az Apple magas követelményeinek a tömeggyártás előtt.

Kuo információja megerősíti a Bloomberg és a Wall Street Journal által megosztott történeteket az Apple Watch Series 8 készülő testhőmérséklet-mérő szenzoráról. Mivel a csukló nem az a hely, ahol az emberek általában mérik a testhőmérsékletüket, egy pontos algoritmus több mint szükséges ahhoz, hogy ez az érzékelő működjön.

A pontos testhőmérsékletmérés megvalósításának kihívása, hogy a bőr hőmérséklete a külső környezet függvényében gyorsan változik – magyarázza Kuo. Egy okosóra hardveresen nem tudja támogatni a testhőmérséklet mérését, ezért egy kiváló algoritmusra van szükség a közös munkához.

Az elemző példát is hoz arra, amivel a Samsungnak is szembe kell néznie. A korábbi médiajelentésekkel ellentétben úgy gondolom, hogy a szintén 2022 második felében megjelenő Samsung Galaxy Watch 5 sem biztos, hogy támogatja a testhőmérséklet mérését az algoritmus korlátai miatt.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó