IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kuo: Régi ismerősöket üdvözölhetünk újra az idei MacBook Prókban

Ming-Chi Kuo szerint az Apple két új MacBook Pro modellen is dolgozik, melyek jelentős designváltáson mehetnek keresztül. Olyan régi kedves ismerősöket üdvözölhetünk bennük, mint a MagSafe csatlakozó és a leköszönő Touch Bar helyett ismét fizikai gombok lehetnek segítségünkre a vezérlésben.

Az elemző szerint az Apple két modellt fejleszt 14” és 16”-es méretben. Az új MacBook Prók laposabb kivitelűek lehetnek, designjegyeket az iPhone 12 szériától örökölhetik, és vonalaik nem olyanok, mint a jelenlegi modelleké. Ez lehet a MacBook Pro legjelentősebb formatervezési frissítése az elmúlt öt évben.

Forrás: Apple Newsroom

Leköszönhet az OLED Touch Bar és az Apple visszatérhet a fizikai funkcióbillentyűkhöz. Kuo szerint a MagSafe töltőcsatlakozók is újra helyet kaphatnak a gépen, bár nem egészen világos, hogy ez mit jelent, mivel az Apple már vagy öt éve átállt az USB-C-re. A frissített MacBook Pro modellek további portokkal rendelkezhetnek, így a dongle-öknek és huboknak is lehet, hogy búcsút inthetünk. Ez éles váltás lenne ahhoz képest, hogy 2016-tól az egész Mac-palettát átállították a „csak egy USB-C-re”. 

Az összes új MacBook Pro modell Apple Silicon chipekkel érkezhet, az Intel már a múlté.

Összességében:

  1. A két új modell 14”, illetve 16”-es kijelzővel érkezhet
  2. A design az ‌iPhone 12-höz hasonlóan lapos élű formakialakítást favorizálhat
  3. Visszatérhet a ‌MagSafe‌ töltőcsatlakozó 
  4. Eltűnhet a Touch Bar, és jöhetnek újra a fizikai funkciógombok
  5. Nem lesz több Intel CPU opció
  6. Többféle port is befigyelhet az USB-C mellett vagy helyett

A MacBook Pro modellek ugyanazt a hőelvezetést alkalmazhatják, mint a jelenlegi 16”-es MacBook Pro modell, amely Kuo szerint sokkal jobb, mint a jelenlegi 13”-es Pro és Air megoldása, mert ez megnöveli a számítási teljesítményt.

Forrás: MacRumors

Kuo elmondása szerint 2021 harmadik negyedévében számíthatunk az új MacBook Pro modellek érkezésére. A megújult kialakítás és az erőteljes váltási igény miatt Kuo arra számít, hogy a MacBook értékesítések 25-30%-kal nőhetnek, ez kb. 20 millió eladott készüléket jelent. 

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó