IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így finomhangolhatod a trackpad és egér mozgásait iPaden

Még az előző iPadOS rendszer megjelenésével elérhetővé vált a billentyűzetek, egerek és trackpadek natív támogatása az arra alkalmas iPadeken. Ezzel egyidőben a beállítások közt is új lehetőségek bukkantak fel, többek közt a kurzorok mozgási sebességére vonatkozóan is. 

Az iPadOS 13.4 és annál újabb rendszerek estén a Beállításokban egy-egy slider található, melynek segítségével finomhangolható a különböző csatlakoztatott trackpadek és egerek interakciójának sebessége.

iPadOS 13.4 adds full mouse and trackpad support - The Verge

Különböző beviteli perifériás eszközök, mint pl. a Magic Trackpad vagy a Magic Mouse 2 lehetővé teszik, hogy egyszerűbben, dinamikusabban és nem utolsósorban pontosabban mozgasd a kurzort a kijelzőn, mintha az ujjaiddal tapperolnál össze-vissza. Sőt, még multi-touch gesztusokat is alkalmazhatsz, anélkül, hogy meg kéne érintened a kijelzőt.

A csatlakoztatott eszköz funkcióinak tekintetében egy csomó beállítást eszközölhetsz, pl. természetes görgetés, koppintás a kattintáshoz vagy másodlagos kattintás. Ezek mind-mind elérhetők a Macek trackpadjén is, így teljesen natív feelinget hoznak a beállítások.

Az iPad kijelzőjén megjelenők mutatók tulajdonságainak beállításához válaszd a

  • Beállítások > Általános menüt
  • A csatlakoztatott eszköz típusától függően menj a Trackad vagy Trackpad & Egér menübe
iPad tracking speed trackpad mouse settings

Itt a kurzor mozgásának sebességét egy cuki cammogó teknőstől egy szélsebesen száguldó nyusziig terjedő skálán manuálisan állíthatod és bekapcsolhatod a természetes görgetést is.

Továbbá trackpad esetén engedélyezheted a koppintés a kattintáshoz, valamint a másodlagos kattintás opciókat is, egér esetén pedig megválaszthatod, hogy a másodlagos kattintást milyen kombinációval végezze el az egered, pl. jobb egér gomb.

Te próbáltad már párosítani az iPaded bármilyen beviteli eszközzel?

Borítókép: Engadget

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó