IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így használd a megújult Sirit iOS-en!

Az iOS 14-ben az Apple virtuális asszisztense egész nagy változáson ment keresztül, legalábbis magához mérten. Nemcsak okosabb lett, a külső is egyértelműen megváltozott.

Az első és legfontosabb változás, hogy Siri leköltözött a kijelző aljára, ahelyett, hogy elfoglalná az egész képernyőt. Így nem vonja el teljesen a figyelmet, csak az kijelző alsó szekcióját foglalja el Siri. A válaszok pedig teljes kijelző helyett már csak a felső sávban jelennek meg.

Ha beállítások közt már bekapcsoltad, akkor egyszerűen csak mondd ki hangosan a „Hey Siri” parancsot. Vagy alternatív megoldásként nyomva tarthatod az Oldalsó/Felső/Home gombot, készüléktől függően. És csak el kell mondanod, amit szeretnél.

Ha Siri nem veszi időben a lapot, akkor ugyanúgy a gombokat ismét megnyomva, hosszabb figyelésre késztetheted őt. Ezen kívül minden ugyanúgy működik, mint eddig. Nem kell a Siri logóját megérintened a kijelzőn, semmi ilyesmi.

Ahhoz, hogy Siri beállításaiba kicsi mélyebben beleásd magad, elég a Beállítások menüben a Siri és keresés menüpontba belépned. Itt mindent beállíthatsz, még az asszisztens hangját is.

A válaszok esetén pedig, ha többet szeretnél megtudni az adott témáról, akkor csak nyomj Siri kis kártyájára. Ha van még mondanivalója a témába, akkor egy egész hosszú, teljes képernyőt betöltő felugró ablakon láthatod az infókat.

Az Apple asszisztense egyébként tényleg megokosodott. Mára már hússzor több tényadatot tud, mint három évvel ezelőtt. Ha pedig nem tudja konkrétan a választ, akkor azonnal ki tudja keresni az internetről helyettünk. Eddig csak azt ajánlotta fel, hogy mi indíthatunk egy keresést.

Emellett fejlődött a szövegértési készsége is, az általa lediktált üzeneteket már sokkal pontosabban tudja továbbítani. Meg tudja osztani az érkezésünk várható idejét és tud új biciklis útvonalat is tervezni.

És a fordítás is megy neki. 65 nyelvpárral működik tökéletesen. Sajnos a magyar ismételten nincs közte.

A Siri-javaslatok widget használatával pedig testre tudja szabni az éppen megjelenített kártyát, annak függvényében, hogy eddigi szokásainkhoz mérten mire lehet szükségünk.

Te használod bármilyen feladatra Sirit?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó