IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elhalasztották a TikTok törlését az áruházakból

Mától kellett volna eltávolítani a népszerű videós appot az amerikai áruházakból, de úgy tűnik kaptak még egy kis időt az amerikai kormánytól.

Ha minden úgy ment volna, ahogy előre el volt tervezve, akkor a mai naptól kezdve már nem lehetett volna letölteni a TikTokot. Donald Trump ugyanis ezt a határidőt adta anno a kínai alkalmazásnak, ha eddig nem sikerül megegyeznie egy amerikai céggel, „lelövi” az appot az áruházakból.

Na most mi lesz, Donald? – Forrás: France 24

Igazából sikerült is megegyezni és nem is. A TikTok és az Oracle & Walmart házassága nyerte a pályázatot, de korántsem ott tartanak a tárgyalásokkal, mint kéne. És Trump 27-ére már kész tervezetet akart látni, amit nem sikerült a két félnek teljesítenie.

Egy bíró döntött úgy, a TikTok pereskedése miatt, hogy ad még egy kis időt a feleknek. Úgy tűnik, hogy még egész novemberig maradhat a tinik kedvenc platformja az amerikai app áruházakban, viszont utána már tényleg nem lesz több halasztgatás.

Az alkalmazás ügyvédei szerint az alkalmazás eltávolítása hetekkel a választások előtt nem tenne jót. Szerintük ugyanis a platformjuk egy tökéletes hely arra, hogy a felhasználók kifejezhessék a véleményüket és választásra buzdítsák a társaikat. Mondjuk kérdéses, hogy ezt miért épp a kínaiak emelik ki előnyként.

Nem tudni, hogy a halasztás pontosan meddig tart, mert csak annyi információ érkezett, hogy novemberig kaptak türelmi időt. Az biztos, hogy a TikToknak is szerepe lesz abban, hogy több fiatal menjen el szavazni, kérdéses, hogy Trump számára ez jó-e vagy sem.

Szerintetek Trumpnak előnyös, vagy sem, ha marad a TikTok választások előtt?

Forrás és borító: 9to5mac

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah