IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így integrálhatod a kedvenc zenelejátszódat telefonodon a Google Mapsbe!

Valljuk be, zene nélkül nem olyan élvezetes a vezetés és az internetes navigáció korában a kettő integrálása roppant fontos. Most végre a Google lépett egyet a jó irányba.

Szerencsénkre a mogul cég rádöbbent erre, és már a Google Mapsen belül is lejátszhatod kedvenc zenéidet anélkül, hogy túlságosan veszélyeztetnéd a vezetés biztonságát és navigációdat. Így most már Androidon és iOS-en is egyaránt integrálhatók a nagyobb zenelejátszó appok a Google Maps alkalmazásba.

És ezt most már meg is teheted pár egyszerű lépésben:

  1. Lépj be a Google Maps beállításaiba
  2. Válaszd ki a “Navigációs beállításokat”
  3. Majd kapcsold be a “Médialejátszó vezérlőelemek megjelenítése” funkciót
  4. És most már csak választanunk kell a kedvenc lejátszóink között

Amint ez megtörtént, már használhatjuk is a most már integrált zenelejátszónkat. Jelenleg csak a nagyobb Youtube Music, Apple Music, Google Play Zene vagy a Spotify lehetőségeket dobta fel eddig (nekem), de szinte biztos, hogy idővel egyre több támogatott zenelejátszó fog bekerülni.

Csak pár egyszerű lépés, és már meg is vagyunk!

Pro tippként belefűzném, hogy nekem a YouTube Music csak prémium fiókkal működött. Úgyhogy, ha saját zenét szeretnél bömböltetni, akkor én a Google Play Zenét ajánlanám. Miután oda is hozzákapcsoltad a telefonodon lévő zenéket. Bár manapság ez igazán nagy vízválasztó a két tábor között. “Merthátugye” vannak, akik csak online hallgatják kedvenc zenéiket és az ellentábor, akik hosszú évek óta gyűjtögetik kedvenc számaikat.

Én azt mondanám a kettő között vagyok kicsit az online tartalom felé húzva. Mivel van egy pár kedvenc album a “telón”, ha valami miatt internet nélkül maradnék, de a korlátlan internetcsomagok korában, én sokkal egyszerűbbnek tartom online fogyasztani a tartalmakat. Persze, kinek mi…

Csak bökj rá a zenelejátszó ikonra, és hallgathatod zenéidet!

Döntéstől függetlenül, ha integráltad a kedvenc elérhető zenelejátszódat, amint beütöd a kívánt célt és útnak indulsz, észre fogod venni a most már felbukkanó zenelejátszó emblémát (választástól függően változik). Arra pöttyintve fel is dobja alulról a kezelő felületet és már bömböltetheted is kedvenc dalaidat, és közben kényelmesen figyelheted a navigációs útirányt. Így zene is mehet majd, meg parázni sem kell, hogy zenekeresgetésnél, nem a jó helyen fordulsz le, mert nem láttad a térképet…

Jelenleg csak egy nagyobb problémám van a végre behozott funkcióval: amikor rámész a tallózás opcióra, akkor csak kilenc különböző lehetőség jelenik meg, amit még cserélgetni se tudsz mondjuk különböző albumokra. Igaz időközönként változik, de a frissítésig marad a folytonos kapcsolgatás, míg a kívánt zenét eléred.

Kivéve, ha olyan király lejátszási listád van, hogy mindig olyan szám jön, amit szívesen hallgatnál. Bár én sok fajta stílust és előadót halgatok, és sokszor is válogatok, míg nem olyan szám jön, amit úgy érzem éppen hallgatnom kell.

Mellesleg most már közösen is lehet a YouTube Musicon lejátszási listát kreálni, úgyhogy majd vezetés közben is bele tud majd szólni az “asszony” vagy az “embör” a zenék választásában. Van, aki majd örül, meg persze lesz olyan is, aki nem…

Borító: EGlobalNews
Forrás: androidcentral

Te használod a Google Mapset? Esetleg már integráltad kedvenc zenelejátszódat is? Vagy te más kombinációt használsz?