IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

macOS Big Sur háttérképek újratöltve

Korábban már írtunk Andrew Levittról és két barátjáról, akik tavaly összeálltak és elkészítették a macOS Catalina ikonikus háttérképének saját verzióját. Most újra együtt a csapat és megint akadt egy helyszín, amit lefotózhattak, a Big Sur.

Az idei fotózás ötlete állítólag egészen spontán jött, miután lement a WWDC múlt hónapban. Állítólag egy hét alatt összedobták az egész projektet utazási tervtől a megvalósításig.

A Big Surről tudni kell, hogy Kalifornia partszakaszának közepénél helyezkedik el, egy egész érintetlen szakasz. Viszont a partot övező sziklás-hegyes rész kb. Kékestető magasságig emelkedik, olyan 1000-1200 méter környékén. Így egy kicsit nagyobb kihívás volt elkészíteni az identikus fényképet.

Főleg azért, mert drónokat abszolút nem használhattak. Nem csak baromi messzire és pontosan kellett volna repülni velük, de Big Sur partjai közelében tilos a drónok reptetése.

Így nem maradt más lehetőség, nekik kellett felmenniük személyesen helikopterrel, hogy lekaphassák a megfelelő partszakaszt – pillanatok kérdése és elkezdem megsajnálni őket érte, ja nem.

A véletlen vicces közjátéka, hogy ugyanaz a pilóta szállította őket gépével, mint aki az Apple hivatalos fotósát is fuvarozta, amikor az elkészítette a majdan megannyi gépen ott virító háttérkép alapanyagát.

Ráadásul a fotózás csak második alkalomra jött össze, mivel első körben nagyon durva köd szállt le a partszakasznál, meghiúsítva ezzel a kép sikeres elkattintását.

Andrew Levitt 107 000 feliratkozós csatornáján jelenleg 65 000 megtekintésnél jár a videó, vajon ennyire kifizetődő lenne a „YouTuber szakma”? Egy kis utazás, meg két kör helikopterezés nem a legolcsóbb kör egy fotóért…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó