IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egy rosszul elsült frissítés miatt törölték a Doomot az App Store-ból

A Bethesdánál akkorát bakiztak a klasszikus Doomok iOS-es frissítésében, hogy inkább mindkettőt törölték az App Store-ból.

A Doom II tavaly ünnepelte 25. születésnapját, s a jeles alkalomból a Bethesda ismét kiadta a legendás lövölde első két részét egy sor platformra, köztük Androidra és iOS-re is. A cég becsületére szóljon, hogy azóta sem hanyagolták el a játékokat, hiszen korábban 30 új pályával bővítették őket, néhány napja pedig ismét egy jelentős frissítéssel álltak elő. Az update-be csomagolt jóságok listája nem rövid, így sokan azonnal rárepültek: új, “szélesvásznú” képarány, akár 120 fps-ig feltornászható képkockasebesség, konzolos kontrollerek támogatása, precízebb érintőkijelzős vezérlés, új nehézségi szint, plusz egy új célkereszt.

A csomag azonban kellemetlen meglepetést tartogatott az iPhone-os felhasználók számára, az almás mobilokon ugyanis teljesen összekuszálta a Doomok kezelőfelületét. A rosszul elsült update-ről beszámoló TouchArcade szerzője meg is osztott egy screenshotot arról, hogy miként mutat most a Doom II jól ismert első pályája iPhone 11-en:

A fotóról azonnal feltűnik, hogy a virtuális gombok hatalmasra nőttek, egy részük pedig még ki is lóg a képből. Az update a PS4-en is gondokat okozott, ám a Sony konzolján pont az ellenkezőjét tapasztalják a játékosok: a kontroller tapipadját megérintve a telefonokról ismert virtuális gombok apró változatai tűnnek fel a képen.

Az új verzió pórul járt letöltői a beállításokban böngészve sem tudnak változtatni a helyzeten, az iPades (és androidos) játékosoknál viszont eddig nem jelentkezett a hiba. A Bethesda a jelek szerint véresen komolyan veszi a problémát, mert a javítás elkészültéig mindkét játékot törölték az App Store-ból, vélhetően azért, hogy legalább azokat megkíméljék a bugtól, akik eddig halogatták a frissítést. A baki különösen kínos a rockville-i cégnek, mert már így is mémmé váltak a játékaikban hemzsegő néha vicces, néha kifejezetten bosszantó furcsaságok miatt.

Forrás: TouchArcade

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

Anikó