IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így kapcsoldhatod ki a SIM PIN-t iPhone-odon!

A SIM-hez tartozó PIN és PUK kódok olykor komoly fejtörést tudnak okozni, mert csak nagyon ritkán van rájuk szükség. Ha nem érzed óriási biztonsági fenyegetettségnek, akkor akár ki kis kapcsolhatod, mutatjuk hol keresd a beállítást.

Az iPhone előtti időkben, amikor még nem használt mindenki jelkódot és a biometrikus azonosítás valamely formáját, akkor előszeretettel változtattuk meg a szolgáltatók által kibocsájtott SIM kártyák PIN kódját, azaz azt a 4 jegyű számsort, ami lehetővé teszi a használatukat. Azóta ez már kis túlzással, de elég retró, hiszen jó eséllyel két update között egyáltalán nem kapcsoljuk ki a telefonunkat. Viszont amikor igen, akkor hajlamosak vagyunk ezt a számkódot jól elfelejteni.

Nos, mivel nem könnyű észben tartani, ezért érdemes lehet egy számunkra könnyebben megjegyezhető kombinációt megadni, vagy úgy, ahogy van teljesen kikapcsolni. Ezzel nem tesszük ki komoly veszélynek a telefonunkat, igaz minél több lépcsős egy hitelesítési eljárás, annál biztonságosabb. De az is igaz, hogy az ujjlenyomatodnál csak az arcfelismerés megbízhatóbb. Mindegy is, hogy mi az igazság, szerencsére semmilyen extra kört nem igényel a kikapcsolása, amit a következőképpen tehetünk meg:

  1. Nyisd meg a Beállításokat
  2. Válaszd a Mobilhálózat menüpontot
  3. Koppints a SIM PIN opcióra
  4. Válaszd a PIN módosítása lehetőséget, vagy koppints a SIM PIN kapcsolóra

Természetes akármikor visszakapcsolhatjuk ezt a funkciót vagy visszaállíthatjuk az eredeti kódot. Érdemes észben tartani, hogy az itt végzett módosításokat a SIM eltárolja, tehát ha átrakjuk egy másik készülékbe, akkor is az új kódot kéri majd.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó