IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így kapcsolhatod be az egykezes billentyűzetet iOS-en

Brit tudósok bizonyították, hogy annak ellenére, hogy az okostelefonok kijelzője évről-évre egyre hatalmasabb méreteket ölt, az emberiség kézmérete nem tudja tartani az ütemet. A szimbiózis fenntarthatóságának érdekében az okostelefonok szoftvere egykezes billentyűzettel adaptálódott evolúciósan fejletlen társaihoz.

Viccet félretéve, míg a 3,5” és 4”-es iPhone-okon még női kézzel is egészen kényelmes módon lehetett pötyögni a virtuális klaviatúrán, addig ez a művelet igen nehézkessé vált a 4,7”, de főleg a 6” fölé nőtt készülékek esetében.

Szerencsére jó pár éve már van egy egyszerű trükk arra, hogy egykezes billentyűzetet hívjunk elő arra az esetre, ha mindenképpen írnunk kell valamit, de például kapaszkodni sem ártana a villamoson.

Jobbkezes beállítás egy perc alatt

A dolog nem is lehetne egyszerűbb:

  • Ha már előtted a billentyűzet, nyomj hosszan az emoji vagy a földgömb gombra (beállításfüggően) a space bal oldalán.
  • A felugró lebegőablak alján három lehetséges variáció közül válogathatsz: balra tolt (bal oldali), normális (középső), jobbra tolt (jobb oldali) billentyűzet. Értelemszerűen, attól függően, hogy milyen kezes vagy, válaszd ki a számodra legkényelmesebb kiosztást.
  • Ámulj a csodán: a virtuális gombok arra az oldalra torlódnak, amelyiket feljebb kiválasztottál, lehetővé téve ezzel az egykezes manőverezést.
  • Ha már nincs szükséged tovább a varázslatra, egyszerűen csak nyomj a kis nyílra a billentyűkkel átellenes oldalon

Ráadásul, amíg nem lépsz vissza az egykezes módból, telefonod végig megőrzi az egykezes beállítást, akkor is, ha közben alkalmazást váltasz.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó