IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így működik a Spatial Audio fejkövetése Apple TV esetében

A tvOS 15-tel az Apple elhozza a Spatial Audiót az Apple TV-re is, ha a set-top boxot AirPods Pro vagy AirPods Max készülékkel használod. Eddig nem volt világos, hogyan fog működni ez a funkció, mivel az Apple TV nem rendelkezik fejkövetési célú U1 chippel, de az Apple nemrég magyarázatot adott az Engadgetnek.

Amikor tévéműsort vagy filmet nézel az Apple TV-n, a fejkövető funkció (az AirPods Pro vagy Max által működtve érzékeli, hogy egy irányba nézel, kiszámítja a fejed valószínűsíthető tájolását, és aktiválja a Spatial Audio effektust. Ha felállsz, újra aktiválódik.

A Spatial Audio sztereó, 5.1-es, 7.1-es és Dolby Atmos tartalmakkal is működik, és az AirPods csatlakoztatása a tvOS 15-öt futtató Apple TV-hez is egyszerűsödött. Ha AirPodsot viselsz, és az Apple TV közelében vagy, akkor egy felugró ablak jelenik meg a képernyőn, amely lehetővé teszi a csatlakozást a távvezérlő egy kattintásával.

A Spatial Audio úgy lett kialakítva, hogy színházszerű hallgatási élményt nyújtson, olyan hanggal, amely úgy tűnik, mintha mindenhonnan körülötted jönne. tvOS 15 új SharePlay funkciókat is kap, amelyekkel FaceTime-hívásokon keresztül nézhetsz tévét a barátaiddal, és támogatja két HomePod mini hangszóró párosítását egy Apple TV-hez.

Forrás: Engadget

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó