IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Novemberben érkezhetnek az M1X-es MacBook Prók?

Eddig többféle előrejelzést kaptunk arról, hogy mikorra várható az M1X MacBook Pro megjelenése. Jon Prosser állítása a WWDC-ről természetesen megdőlt, míg a Bloomberg óvatosabb volt, amikor a “leghamarabb a nyár elején” opciót javasolta. Most egy újabb infóban novembert szerepel…

Az Apple hivatalos YouTube-videójában található kulcsszavas címkék felfedezése valóban bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy legalább valaki az Apple-nél is úgy gondolta, hogy a várható 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek bejelentésére -lassan sorkerül, de teljesen elképzelhető, hogy csak ugyanazokat a pletykákat olvasták, mint mindenki más a címkék beállításakor.

A ZDNet úgy gondolta, hogy talán a Mac-bemutatók történelmi trendjei segíthetnek megjósolni, hogy mikor vehetjük kézbe az új modelleket.

Van néhány tendencia, amit érdemes figyelembe venni. 2007 és 2016 között mindig októberben jelentek meg új Macek. Ez ugyan az utóbbi években megdőlni látszik, de azért novemberben és decemberben is voltak megjelenések. Egy állandó dolog azonban úgy tűnik, hogy 2007-től 2020-ig végig stabil maradt: Az új Macek az év utolsó három hónapjában válnak elérhetővé.

A 2007 januárja óta történt 64 termékmegjelenésből mindössze kilenc történt júliusban, augusztusban és szeptemberben. Tehát az összes Mac-kiadásnak mindössze 14%-a történt ezen három hónap folyamán. Ennél is érdekesebb, hogy ezek közül a nyári kiadások közül egy kivételével mindegyik 2014-ben vagy korábban történt. Az elmúlt hat évben csak egy megjelenés történt ezekben a hónapokban: a MacBook Prók specifikációjának javítása 2018 júliusában, így november előtt nem valószínű, hogy kapunk bármi újat. Mindez persze nagyon érdekes, de ha őgy vesszük, teljesen értelmetlen.

Az Apple Siliconra való átállással az Apple a Macek új korszakába lép. Semmilyen történelmi trend nem fogja elárulni, hogy a vállalat mikor dobja piacra a következő gépeket, amelyeken átállnak, főleg, hogy az Apple már elmondta, hogy a globális chiphiány akadályozza a terveit. Egyszóval az új gépek akkor lesznek elérhetőek, amikor elérhetőek lesznek.

A Bloomberg előrejelzése, miszerint “leghamarabb a nyár elején”, a lehető legjobb tipp. A “leghamarabb” kifejezésnek nincs lejárati ideje; a “leghamarabb” szubjektív fogalom és még a “nyár” kifejezésnek sincs elfogadott meghatározása. A meteorológusok szerint június 1-től augusztus 31-ig tart, míg a csillagászok szerint a nyár a napfordulóval kezdődik, ami június 21-ére esik.

Az M1X MacBook Pro megjelenéséről szóló egyetlen egybehangzó jelentés a “2021 második fele” volt – ez már sokkal helytállóbbnak tűnik.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó