IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így működik az AirPlay 2 a macOS Monterey-ben

A macOS Monterey-jel az Apple bevezette a kibővített AirPlay 2 támogatást, így az iPhone-ról, iPadről vagy akár egy másik Macről is AirPlay-tartalmakat játszhatsz át egy másik Macedre. Úgy gondoltuk, hogy legújabb YouTube-videónkban bemutatjuk ezt a praktikus új funkciót.

Az AirPlay to Mac segítségével az egyik Apple-eszközöd kijelzőjét kiterjesztheted vagy tükrözheted egy Macre, és mivel két Mac is támogatott, az egyik Mac külső kijelzőként használhatja másik Macet, ami egyfajta helyettesítője a Maceknél korábban létező Target Display Mode-nak.

Az AirPlay to Macre vezeték nélkül vagy megfelelő kábel segítségével működik, a vezetékes kapcsolat pedig a késleltetés csökkentésére hasznos.

A Maced hangszóróvá is alakíthatod, amelyet más AirPlay 2 eszközökkel együtt többszobás hangzásra is használhatsz.

Az AirPlay to Mac a 2018-as vagy újabb MacBook Pro vagy MacBook Air, a 2019-es vagy újabb iMac vagy Mac Pro, az iMac Pro és a 2020-as vagy újabb Mac mini modellekkel működik.

Az Apple a macOS-hez hozzáadott egy hasznos új Universal Control funkciót is, amellyel több Mac és iPad vezérelhető egyetlen billentyűzettel, trackpaddel vagy egérrel, de úgy tűnik, hogy az Universal Control nem működik az első macOS Monterey bétában.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó