IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszivárogott a Windows 11 új designja

A Windows 11 felrázza a kezelőfelületét egy új Start menüvel, és a tálcát a képernyő alsó közepe felé tolja, ami a macOS dokkolójának elhelyezését idézi.

A Microsoft következő Windows-iterációja, a Windows 11 átdolgozott kezelőfelületet hozhat magával, erre utalnak a kedden felbukkanó új képek. Az asztalról készült képernyőképek állítólag azt mutatják, hogy sok apró változtatást hoznak az operációs rendszerbe, ami egyszerűsítheti a felületet a jelenlegi Windows 10-es megjelenéshez képest.

Az először a Baidun keresztül felbukkanó, majd szélesebb körben elterjedt képek szerint a Windows 11 számos, a Windows 10X-szel bevezetett elemet egyesít néhány új ötlettel. Az egyik fő koncepció az ikonok központosítása a tálcán.

Jellemzően a használatban lévő alkalmazások a képernyő bal alsó részén található Start menü ikonja mellett jelennek meg, de a képek szerint az ikonok sora ehelyett magának a sávnak a közepére kerül. A Start ikon része ennek az új, középre igazított csoportnak, míg más elemek, például a hangerőszabályzó és az óra továbbra is a jobb alsó sarokban található.

Úgy tűnik, hogy a Widgetek visszatérnek a Windows 11-ben, míg a Live Tiles eltűnik.  A Start menü a jelek szerint leegyszerűsödött a korábban a Windows 10X-ben megjelenőre. A Microsoft a jelek szerint a teljes felületen a kerek sarkok mellett döntött.

A további változások között szerepel egy új beállítási élmény, amely végigvezeti a felhasználókat a konfigurációs folyamaton, valamint egy továbbfejlesztett Xbox alkalmazás, amely mélyebb integrációt biztosít a Windowson belül.

A Microsoft vélhetően a Windows új verziójának bevezetésére készül, a vezetők már jó ideje a “Windows következő generációjának” bejelentéséről beszélnek. Egy különleges eseményen, várhatóan június 24-én mutatják be a Windows következő verziójának előzetesét.

Kapcsolódó cikkeink

Komoly veszélyt jelenthet a Windowsos gépekre az M2-es chip érkezése

Anikó

Ez a Windowsos malware most már a Maceket is megfertőzheti

Anikó

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó