IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így tiltsd le az Abszolút hangerő funkciót Androidon!

Szerintem már mindenki megtapasztalta, hogy milyen unalmas és idegesítő is folyamatosan Bluetooth hangszórónkon is korrigálni a hangerőt, főleg ha a hangerő a telefonunkon maximumon van, de a hangfalon nem… Na a mostani tippem pont ezt fogja megoldani, hogy csak kézi kütyünkről irányíthassuk!

Ha én azt mondom, hogy: Fejlesztői beállítások és te erre azt mondnod, hogy: Miiiiii? Akkor még mielőtt továbbhaladnál mindenképp olvasd el a korábbi cikkem, amiben részletesen elmagyarázom mit, miért és hogyan. Ha ez meg van és megvilágosodtál, akkor folytathatod is! Ha meg már tudod miről magyarázok, akkor még jobb!

Abszolút hangerő funkció letiltás

Legyen akár túl magas hangerőről szó vagy egy olyan eszközödről (akármilyen Bluetooth hangeszköz,  hangszóró, fül- vagy fejhallgató) amin abszolút nem lehet állítani a hangerőt, akkor itt egy trükk, hogy csak a telefonoddal kelljen csak irányítanod azt, ahelyett, hogy folyamatosan ingázz a kettő között!

Mint minden ilyesfajta konfiguráció, ez is a telefon beállításoknál kezdődik. Csináljuk együtt, mintha csak táncolnánk!

  • Először lépj be a Beállításokba
  • Majd lépjünk rá a Fejlesztői beállításokra
  • Ezután addig menj le (sok minden lesz!), míg meg nem látod az Abszolút hangerő funkció letiltása lehetőséget
  • Aztán már csak rá kell bökni és be is kapcsoltad! Ha úgy érzed, nem segített vagy nem tetszik, akkor ugyan itt ki is kapcsolhatod egy második rábökéssel

Bónuszként, ha ráböksz a Név nélküli Bluetooth-eszközök megjelenítésére, akkor a névből kifolyólag az el nem nevezett Bluetooth eszközöket is megtalálhatod! A következő “Fejlesztői beállítás” tippem a Bluetooth hangzás minőségének beállításai lesz, úgyhogy ha érdekel a finomhangolás is, akkor “tali” a következő Android tippemnél!

Nagyon remélem tudtam valami újat és hasznosat mutatni. Illetve ha még többet és többféle tippet szeretnél megismerni ne csüggedj, folyamatosan jönnek majd az érdekesebbnél érdekesebb ajánlások! Addig is pacsi és heló!

Borító: TaoTronics

Te beállítottad az Abszolút hangerő funkció letiltását?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó