IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így törölheted a béta profilt az iPhone-odról

Végre elérkezett az idő és a legtöbb rendszerből végre hamarosan elérhetővé válik az éles verzió. Ha azonban eddig bétáztál, akkor van még egy fontos lépés a hivatalos verzióra frissítés előtt: törölnöd kell a béta profilt a készülékedről.

Szerencsére ebben az esetben eggyel egyszerűbb a dolgunk, hiszen azonos verzióra szeretnénk frissíteni. Ha például az iOS 14 bétájától szabadulnál, de iOS 13-ra mennél vissza akkor már eggyel bonyolultabb az ügy, erről írtunk is korábban.

Ha ezt a szöveget látod a kijelzőn, akkor már sikerrel jártál. Sajnos iOS 14-es képpel még nem szolgálhatok.

A bétaverziót úgy távolíthatod el a legegyszerűbben, hogy törlöd a bétaprofilt, majd megvárod a következő szoftverfrissítést. A törléshez:

  • Lépj a Beállítások > Általános menübe, majd nyomj a Profilok és eszközfelügyelet elemre
  • Válaszd az iOS-bétaszoftverprofil elemet
  • Nyomj a Profil eltávolítása gombra és indítsd újra a készüléket

Ahogy elérhetővé válik az iOS következő nyilvános verziója (ma este 7 körül), a telepítésével visszatérhetsz a nem bétaverziós iOS-hez. Ha már van friss rendszer, akkor a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüben telepítheted az új verziót.

iPad esetén ugyanez a tennivalód, hiszen a menüstruktúra gyakorlatilag teljesen megegyezik az iOS-ével.

 

Kapcsolódó cikkeink

Végre elérhető a macOS Monterey

Anikó

Ezek a funkciók hiányoznak majd az Inteles gépeken a macOS Monterey-ből

Anikó

Valóban érkezik a High Power Mode, de…

Anikó