IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Minden nap egy alma, a doktort távol tartja: Apple Fitness+

Ha nincs kedved személyi edzőhöz meg konditerembe rohangálni, akkor az Apple elhozza neked a legjobb edzésterveket egyenesen a nappalidba.

A tegnapi Apple Event számos új terméket vonultatott fel, plusz az Apple One szolgáltatását is, ami nem csupán a kedvenc Apple appjainkat veszi egy tető alá, de egy újdonságot is hozott. Ez pedig nem más, mint az Apple Fitness+, ami igazából egy személyi edző.

Az érdekessége, hogy főleg az Apple Watchra lett tervezve. A Fitness+ folyamatosan nézi az óra adatait és a statisztikákat, és mutatja azokat az iPhone, iPad vagy Apple TV kijelzőjén. A saját adatok mérése és összevetése különböző programokkal segít abban, hogy teljesen személyre szabott edzéstervet kapjunk, mintha írattunk volna magunknak egyet egy szakértővel.

Számos óra közül válogathatunk – Forrás: Apple

Az Apple Fitness keretein belül azonnal elérünk rengeteg világhírű személyi edzőt, akiknek feliratkozhatunk az óráira. A legalapabb, kezdő szinttől kezdve egészen a profi szintig találunk megfelelő kihívásokat, amiket motiváló zene és utasítások is kiegészítenek.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mozgásba hozhatjuk a felhasználóinkat teljesen új módszerekkel az Apple Watch és a Fitness+ segítségével. A változatos stúdióban felvett műsorokkal és órákkal mindenki megtalálhatja a szintjéhez megfelelő tartalmat, amit tehetséges és szórakoztató edzők tartanak. Ráadásul a program segítségével bárhol és bármikor edzhetünk, ahol csak kényelmes. Szerintünk az Apple Fitness+ teljesen új szintre foglalja emelni az Apple Watch páratlan kihasználhatóságát.

Jay Blahnik, az Apple Health Technologies Senior Directora

Egy okos ajánlórendszernek köszönhetően a Fitness+ képes lesz arra, hogy nyomon kövesse a haladásunkat és ahhoz megfelelően folyamatosan nehezített tartalmakat kínáljon. De ha inkább személyre szeretnénk szabni a dolgot, akkor lehetőségünk van különböző filterek alapján szűrni. Ez lehet az edzés típusa, maga az edző, a zene stílusa vagy az időtartam. Az Apple Music felhasználók számára a saját zenéik is integrálhatóak.

Ha minden eszközünk edzésre ösztönöz, akkor csak sikerül elkezdeni végre, nemde? – Forrás: Apple

Ahogy kiválasztottuk, hogy melyik programot szeretnénk csinálni iPhone-on, iPaden vagy Apple TV-n, az edzés automatikusan elindul az óránkon is. Ha például egy bizonyos pulzusszint szükséges a megfelelő zsírégetéshez, az óránkon rögtön megjelenik a kért adat, vagy pedig a tréner által megadott ismétlési számokat is láthatjuk a csuklónkon. Aki pedig igazán nagy kihívásokat keres, annak egy Burn Bar nevezető opció is felugrik, ami azt mutatja, hogy más felhasználók milyen hatékonysággal tudták ugyanazt a gyakorlatot elvégezni.

Az Apple Fitness+ egyelőre csak Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el. Az Apple személyi edzője havi $9,99 áron előfizethető vagy pedig $79,99 évente. A szolgáltatást egyszerre 5 emberrel is megoszthatjuk a Family Share opcióval, azonban csak Watch Series 3, vagy annál újabb modellt támogat.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó