IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Minden nap egy alma, a doktort távol tartja: Apple Fitness+

Ha nincs kedved személyi edzőhöz meg konditerembe rohangálni, akkor az Apple elhozza neked a legjobb edzésterveket egyenesen a nappalidba.

A tegnapi Apple Event számos új terméket vonultatott fel, plusz az Apple One szolgáltatását is, ami nem csupán a kedvenc Apple appjainkat veszi egy tető alá, de egy újdonságot is hozott. Ez pedig nem más, mint az Apple Fitness+, ami igazából egy személyi edző.

Az érdekessége, hogy főleg az Apple Watchra lett tervezve. A Fitness+ folyamatosan nézi az óra adatait és a statisztikákat, és mutatja azokat az iPhone, iPad vagy Apple TV kijelzőjén. A saját adatok mérése és összevetése különböző programokkal segít abban, hogy teljesen személyre szabott edzéstervet kapjunk, mintha írattunk volna magunknak egyet egy szakértővel.

Számos óra közül válogathatunk – Forrás: Apple

Az Apple Fitness keretein belül azonnal elérünk rengeteg világhírű személyi edzőt, akiknek feliratkozhatunk az óráira. A legalapabb, kezdő szinttől kezdve egészen a profi szintig találunk megfelelő kihívásokat, amiket motiváló zene és utasítások is kiegészítenek.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mozgásba hozhatjuk a felhasználóinkat teljesen új módszerekkel az Apple Watch és a Fitness+ segítségével. A változatos stúdióban felvett műsorokkal és órákkal mindenki megtalálhatja a szintjéhez megfelelő tartalmat, amit tehetséges és szórakoztató edzők tartanak. Ráadásul a program segítségével bárhol és bármikor edzhetünk, ahol csak kényelmes. Szerintünk az Apple Fitness+ teljesen új szintre foglalja emelni az Apple Watch páratlan kihasználhatóságát.

Jay Blahnik, az Apple Health Technologies Senior Directora

Egy okos ajánlórendszernek köszönhetően a Fitness+ képes lesz arra, hogy nyomon kövesse a haladásunkat és ahhoz megfelelően folyamatosan nehezített tartalmakat kínáljon. De ha inkább személyre szeretnénk szabni a dolgot, akkor lehetőségünk van különböző filterek alapján szűrni. Ez lehet az edzés típusa, maga az edző, a zene stílusa vagy az időtartam. Az Apple Music felhasználók számára a saját zenéik is integrálhatóak.

Ha minden eszközünk edzésre ösztönöz, akkor csak sikerül elkezdeni végre, nemde? – Forrás: Apple

Ahogy kiválasztottuk, hogy melyik programot szeretnénk csinálni iPhone-on, iPaden vagy Apple TV-n, az edzés automatikusan elindul az óránkon is. Ha például egy bizonyos pulzusszint szükséges a megfelelő zsírégetéshez, az óránkon rögtön megjelenik a kért adat, vagy pedig a tréner által megadott ismétlési számokat is láthatjuk a csuklónkon. Aki pedig igazán nagy kihívásokat keres, annak egy Burn Bar nevezető opció is felugrik, ami azt mutatja, hogy más felhasználók milyen hatékonysággal tudták ugyanazt a gyakorlatot elvégezni.

Az Apple Fitness+ egyelőre csak Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el. Az Apple személyi edzője havi $9,99 áron előfizethető vagy pedig $79,99 évente. A szolgáltatást egyszerre 5 emberrel is megoszthatjuk a Family Share opcióval, azonban csak Watch Series 3, vagy annál újabb modellt támogat.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó