IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Amazon is beszállhat a kriptovaluták versenyébe

Egy jelentés szerint az Amazon hamarosan elkezdheti elfogadni a bitcoint áruk és szolgáltatások ellenértékeként, és a kiskereskedő potenciálisan saját kriptopénz létrehozását is fontolgatja.

Az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin és mások, továbbra is népszerűek, bár befektetési formaként igen bizonytalanok, és az idő előrehaladtával egyre több vállalat fogadja el a bitcoint fizetésre. Ha hinni lehet egy jelentésnek, a bitcoinos fizetések jelentős lökést kaphatnak az Amazontól.

A City A.M. névtelen forrására hivatkozva az Amazon álláshirdetést adott fel egy „Senior Blockchain Specialist” pozícióra az Egyesült Királyságban. A munkakör az Amazon Web Servicesnél az Amazon Managed Blockchain Service-hez, nem pedig a kiskereskedelmi részleghez tartozik.

Forrás: MacRumors

Állítólag a bitcoin lesz az első a nyolc kriptovaluta közül, amelyet az Amazon elfogad, és a fő rivális valuta, az etherium is felkerül a listára, amint az Amazon tökéletesítette a rendszert a bitcoinnal.

Az Amazon állítólag már 2019 óta dolgozik a projekten, és elég hamar sor kerülhet rá, a forrás szerint az egész projekt nagyjából készen áll.

Amint az Amazon rendezte a kriptopénzzel történő fizetéseket, a forrás szerint az még inkább a maga malmára hajtaná a vizet egy „natív tokennel”. Úgy gondolják, hogy a token segíthet egy “többszintű infrastruktúra létrehozásában, ahol fizethetsz árukért és szolgáltatásokért, vagy tokeneket kereshetsz egy hűségrendszerben”.

Nem az Amazon lesz az első nagy technológiai vállalat, amelyik bekapcsolódik a kriptovaluták folyamába. A Facebook leányvállalata, a Calibra 2019-ben megpróbált bevezetni egy digitális pénztárcát a Libra nevű blokkláncvalutához, amelyet Diemre kereszteltek át, és várhatóan 2021-ben kísérleti jelleggel el is indítják.

Forrás: MacRumors

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nagy támogatója a kriptovalutáknak, maga a Tesla is elfogadta egy rövid ideig a járművekért való fizetést bitcoinban.

Úgy tűnik, hogy az Apple is ugyanezt a piacot vizsgálja, egy májusi álláshirdetésben jelezte, hogy meg akarja vizsgálni az „alternatív fizetési” platformokat, például a digitális pénztárcákat és a kriptovalutákat. Egy elemző azt is felvetette, hogy az Apple kriptopénz-tőzsdét indíthatna, olyat, amely integrálódik a Wallet alkalmazásba.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple továbbra is vezeti a táblagépek piacát

Anikó

Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót

Anikó

Megkezdődhet a kripto-éra az Apple életében?

Anikó